Klar i stallet för dagen

Nu är jag äntligen klar i stallet för dagen. Alla 4 pållar ridna, mockat, höpåsar, smörjt, nattat mm, jag allt är klart! Skulle sladdat ridbanan som jag brukar göra på kvällarna innan jag går in, men har förlagt den dumma nyckel någonstans, smart som man är...

Har blivit en heldag i stallet, började med att rida checken i stormen imorse, vilket jag ångrar grovt då vi hade super mysigt väder nu på eftermiddagen. Men men det var inte det bästa passet vi haft vilket jag delvis tror va pågrund av det hemska vädret, men jag kan inte säga att det gick dåligt heller.

Sen bar det av upp till Hanna för att kolla på hoppträningen, hade så gärna velat hoppa checken, men det får bli till veckan, min chaffis(pappa) är bortrest och kunde därför inte skjutsa mig idag. Sen hem igen hoppa upp på häst nr2- Ruffe, gick helt okej, red väldigt basic, mycket tempoväxlingar, öka & minska, galoppsluta mm. Sen var det klockan 12 och det var dags för lunchfodring, då passade jag också på att ta en liten vila.

Sen efter lite efterlängtad mat och en liten powernapp var det dags för mockning, intag mm, och sist men inte minst rida dem 2 ponnysarna, även det gick helt okej. Nu ska jag slänga i mig lite mat, och sedan försöka komma i säng i lite vettig tid, det var ett tag sedan...En gammal bild på checken får bli dagens bild...

Kram Susanne

Juste, jag har en blogg...

Ja det var inte igår, bloggen har kommit lite vid sidan av som ni kanske har märkt. Livet rullar på och det är fullt upp i stallet, båda hästarna känns väldigt fina för tillfället. Kanske beror på att all äcklig snö och slask försvunnit, så otroligt skönt, snart är sommaren kanske här!

Ruffe fick en tur ut igår, red bort till grusvägarna och galoppera, riktigt härligt!

Igår kom Hanna hem till mig och hjälpte mig lite med Checken, och vilken häst jag har! Riktigt synd att jag inte filma för satan va fint han hoppade. Hoppade en trekombination med räcke in, ett galoppsprång- oxer två galoppsprång- och räcke ut. Och allt flöt på bra, Checken brukar i vanliga fall ha en tendens till att baka av lite väl mycket, och bli lite överförsiktig, och han får då trycka i som satan för att räcka igenom, vilket blir väldigt orytmiskt.  Men Igår hoppade han super, mycket avslappnad, otroligt runda, spänstiga & fina språng. Sen hoppade vi en dogleg, red över lite upphöjda bommar mm, han var riktigt fin, förhållande vis ganska lydig trots att det var väldigt mycket krut i pojken igår.

Följde sedan med Hanna tillbaka, red en till häst och, sedan kolla på hoppträningarna. Alltid lärorikt, och som vanligt mycket trevligt sällskap, bra dag med andra ord! :)


Tänka sig snart kanske det är så här grönt på marken, ja inte långt kvar iallafall...

Kram Susanne

RSS 2.0