Dagen som varit

Började dagen med att släppa ut hästarna, sen bar det av upp till ridhuset med Ruffe, han kändes riktigt riktigt mjuk och fin, och jobbade hela tiden mycket med att han skulle vara framme för skänkel, och aktivera bakdelen, och se till så att han aldrig hamna i ett tempo som var bekvämt utan mycket tempoväxlingar mm.

Sen när jag kom hem igen mockade jag och gjorde i ordning i stallet, samt tog in Checken igen. Hade helt missat att vi skulle bort en stund för att min kusin fyllde år igår, så då bar det av ditt på en fika, hem igen på med dem skitiga ridbyxorna, sen var det Checkens tur att få ett ridpass, fick även då skjuts upp till ridhuset av snälla pappa, är så glad att han ställer upp, världens bästa pappa!

Okej, åter till saken... Checken kändes väldigt fin idag. Passet började väldigt bra, jobbade en del i skritten med att ha honom jämn i handen, gjorde lite skänkelvikningar, tagen bakdel, öppna mm. Traven kändes riktigt fin, han var lugn och fin. Rider honom väldigt basic, allt fokus ligger hela tiden på att han lyssnar på mina signaler. Han kände väldig lösgjord och fin i sidorna, galoppen även den kändes fin, där gäller det bara att man är otroligt konsekvent, att man aldrig låter honom rinna iväg, se till så att det hela tiden är jag som bestämmer rytmen och vart han sätter varenda liten hov. Red en del serpentiner, lite skänkelvikningar på slutet och han var riktigt rund och fin i formen, lyssnade super på mig, riktigt nöjd!

Tyvärr räckte dagen inte riktigt till att raka Ruffe, prioriterade det efter ridningen, får ta mig i kragen att göra det någon dag här i veckan, det ända är väl det att jag börjar skolan imorgon, så skönt att ha lov, när man kan gå ut i stallet på morgonen och rida & Fixa, sen har man hela dagen kvar att göra saker som man vill, nu måste man planera varenda liten minut för att tiden ska räcka till, jag som har problem att få mina dygn att räckaa till när jag är ledig...


Skulle inte sitta helt fel med lite härlig varm sommar nu...

Kram Susanne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0