En pålle klar, en eller två kvar...

Japp en pålle är klar plus allt stallarbete, om man bortser från dem fodringar som är kvar, och smörjningen. Har dock en eller två hästar kvar att rida, Ruffe ska jag alldels strax gå ut och rida, och får se hur jag gör med den lilla ponnyn, om jag inte rider hittar jag på något annat med honom.

Dagens ridpass på Checken är jag riktigt nöjd med, saker och ting kan ju alltid gå bättre, men idag fick jag känna på "den perfekta" känslan. Både igår och idag jobbade mycket på att han skulle vara jämn i handen, han har en tendens till att söka lite mycket stöd på vänster, problemet märks främst i vänstervarv, men man får då erbjuda honom stödet få höger & se till att aldrig bli fast i den innretygel & istället jobba med dem diagonalahjälperna(yttertygel & innerskänkel).

Åter till dagens ridpass, Galoppen idag kände helt underbar, jag fick en väldigt härlig känsla, fin och avspänd, ibland kan man för mycket spjärn i bakbenen vilket gör att han spänner överlinjen, vilket man inte vill utan en rund, avslappnad och framför allt lugn galopp där ha kan slappna av i överlinjen komma upp ytterligare lite med ryggen & där jag känner att jag kan jobba & påverka honom utan att kan exploderar, detta är vad jag ofta söker, och det hittade jag verkligen idag! Gjorde lite öppna & några enstaka riktigt riktigt fina byten. Brukar i vanliga fall inte träna byten på honom, då han har ganska mycket "go" i sig, och när man då tränar byten på honom passar han på att ta tillfället i akt att öka lite, och även om jag får väldigt fina, luftiga byten, så blir det lite "to much" han väntar inte kvar på mig och rinner iväg. Med detta menar jag verkligen inte att jag aldrig gör byten, men för tillfället ingår inte det riktigt i min träningsplan. Men idag kände jag verkligen den nästan "perfekta" känslan om den nu finns, och då funkade även det riktigt bra.

Jag är i alla fall riktigt nöjd med dagens pass, hoppas verkligen att jag får behålla den här härliga känslan nu, underbart!


skrittar av en glad kille efter ett lyckat pass...

Kram Susanne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0