jag vill ha vinter

För inte så länge sedan sa jag att jag inte längta till vintern, men nu gör jag faktikst det, börjar tröttna på det dystra, skitiga, regniga vädret. Hästarna är leriga från topp till tå. Nej nu vill jag ha vinter, så man kan få några härliga vinter bilder:)

Ja ja nu till saken, idag var det Ruffes tur att få ett tömkörningspass, han har inte riktigt lika mycket energi som Checken har, så fokuset ligger mycket med att han ska gå fram, för att hästarna ska kunna jobba ordentligt med ryggen måste man aktivera bakbena så att dem trampar in under sig, och därefter komma upp med ryggen. Vissa hästar faller detta in ganska naturligt som T.ex. Checken, men sen Ruffe måste man hjälpa lite. Men det känns som han börjar fatta grejen och jag ser redan stort framsteg sen sist jag tömkörde honom. Han var samarbetsvillig och försökte verkligen sitt bäst, flyttade lite i sidled och han svarade bra.

Checken fick en liten ompysslar dag, och han är nu duschad, borstad och fin, han såg ut som rena lermonstret när jag tog in honom. Tur att han ÄLSKAR att bli ompysslad, annars våre det illa, då han har en tendens till att komma in täckt av lera nästan varje dag. Får väl se det positivt, han kanske trivs, man brukar väl säga det att hästar som rullar sig mycket är ett tecken på att dem trivs.


Checken förra vintern...

Kram Susanne

Kommentarer
Postat av: Lisa

Sv: Nej, en kompis till mig :)

BTW du hade oxå väldigt fin design!Tycker vinter är jätte mysigt, sena kväller i stallet, mysiga stora täcken och fina bilder!

2011-10-10 @ 22:01:23
URL: http://horselisa.blogg.se/
Postat av: Karin

Sv; Tack! Ja den har vi gjort själv men den blev lite sisådär.. Längtar också tills snön kommer, blir så fint då :)

2011-10-10 @ 22:47:50
URL: http://flyingeambitioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0