tis & ons

I Tisdags var det 3 pållar som stod på schemat och skulle motioneras efter skolan. Fick en fantastisk början, tömkörde Checken och det gick riktigt riktigt bra, lydig och otroligt sammarbetsvillig, precis som vi vill att det ska vara.

Därefter var det Mathildas (ponny som står i stallet) tur att bli riden, hjälpte hon som hade ponnyn då hon var sjuk och sen för att hon varit lite olydig sista tiden. Gick bättre än väntat och hon skötte sig bra, jobbade mycket med att få henne jämn i handen, arbeta korrekt med bakdelen, och få upp ryggen, då hon gärna blir trippig, hög nacken och trycker ner ryggen, Vilket du absolut inte vill att hästen ska göra! 

Sist men inte minst var det Ruffes tur, han har nog aldrig varit så avslappnad och rund och fin i formen, han lyssnade väldigt bra både fram och tillbaka, lite för bra tillbaka då jag nästan får som små slide stop när jag saktar av, särskilt från galoppen, vilket gör att man tappar både rygg, bakdel och rytm. Man vill ju att allting ska se mjukt och harmoniskt ut, så vi jobbar lite på att få en ökad bakbens aktivitet, samla mer in till övergången, så att han bär upp sig ordentligt i övergången, så att sedan övergången blir mjuk.

I går tränade jag med Ruffe för Hanna, gick rätt okej, Hanna tyckte att han har börja sätta mer muskler och att han även har börjat få mycket rundare och finare språng, sen jag köpte honom. Nu fick jag en liten påminnelse igen att se till så att galoppen inte blir för entaktig, utan aktivera bakdelen mer, och så ska göra otroligt mycket övergångar och för att få honm lite kvikare.Kram Susanne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0