Heja sverige

Nästa fredag då gäller det. Nästa fredag är det dags för Sverige att göra sitt enda deltagande i hoppningens toppliga, detta är eftersom att vi är värdland så har vi också rätten att delta även om Sverige åkte ur ligan förra året. I år rider Sverige som Promotional league, och dem hoppas på att bli ett av dem två lagen som lyckas kvala till toppligan. Kom igen nu sverige, vissa vad ni går för, vissa att ni hör hemma bland de bästa länderna.

Sylve söderstrand är förbundskapten och har plockat ut följande ryttare till laget.

Rolf-Göran Bengtsson


Malin Baryard-Johnsson


Peder FredricsonAngelica Augustsson


Självklart sitter man på läktaren och hejar också, ska bli riktigt roligt, längtar verkligen!

Kram Susanne

Dagens ridpass

Red Checken imorse gick inte bra i början men galoppen kändes väldigt bra, träna lite bytten, väldigt lösgörande, efter galoppen gick han faktiskt väldigt fint, gjorde en del övergångar och han svarade väldigt bra.

Kram Susanne

gårdagens tömkörning

Gårdagens tömkörning gick otroligt bra, han kändes mycet mjukare och finare än sist han var även mycket mer lyhörd. Gjorde en hel del övergångar och han lyssnade jättebra.

Kram Susanne

Tjenare

Tjenare allesammans ännu en sen kväll på jobbet, har precis ätit middag, hmm klockan nio på kvällen, inte bra inte bra.  Men ska dra mig ut i stallet nu, blir lite tömkörning på ridbanan.


Bild: google

Kram Susanne

Handskar

Mina älskade Roeckl hanskar har hängt med ett bra tag nu men behöver nu snart bytas ut då dem är mer än välanvända du hittar väl något hål både här och där, och den bruna färgen syns snart inte längre. Men jag ska helt klart ha ett par likadana, dem bästa ridhanskarna som finns om du frågar mig, älskar dem, kan inte rida om jag inte har dem.


Något att lägga på listan till falsterbo kanske om det inte införskaffas tidigare förstås.

Har ni några favvo hanskar, eller rider ni kanske utan?

Kram Susanne

värme värme värme

vilket underbart väder vi har fått idag, vad passar inte bättre än att gå ut och jobba lite på brännan då, men det är ju så otroligt tråkigt, så jag tog me mig lite egen underhålling, häst-nörd som man är:)Kram Susanne  


Dagens ridpass

Checken gick inte så bra och har inte riktigt gjort sen förra Hanna träningen, tror han fick en rätt så rejäl träningsvärk och har efter det blivit väldigt stel, men på slutet i dag släppte han igenom och jobbade på väldigt fint, blev ett enkelt pass på ridbanan.
Glöm inte att delta i min utlottning där du har chans att vinna ett schabrak i valfri färg och modell från protector, du finner utlottningen HÄR.

Kram Susanne

Älsklingen min<3Kram Susanne

Förlåt mig

Förlåt mig för den extremt dåliga uppdateringen, men jag kom hem från jobbet för inte så länge sedan och åkte 5 imorse så jag har inte hunnit blogga, självklart kunde jag gjort ett tidsinställt men jag trodde verkligen inte jag skulle komma hem så sent. Imorogn är jag i alla fall ledig och ska ta mig en ridtur på förmiddagen.

Kram Susanne

tappat sin funktion

Något som jag har funderat riktigt mycket över är det här med hästannonser, Hästnet T.ex. Om man T.ex. kollar på hopphästar så nästan i varenda annons står det en häst med kapacitet utöver det vanliga eller häst med kapacitet för dem högsta klasserna. Något jag vet är att alla dessa hästar INTE har, alla hästar har inte kapaciteten utöver det vanliga. Det känns som att folk använder orden för mycket och det har nu istället tappat sin funktion. 

Samma gäller föl t.ex. en sto för dem högsta klasserna, för den kräsne ryttaren. Hästen är inte äns ett år? Det är väldigt stora lovord. Även ett föl med världens hopp toppstam behöver inte bli en storhoppare. Det finns mycket under uppväxten som kan påverka individen, men även om den kommer till en duktig hoppryttare behöver den faktiskt inte lämpa sig till hopnning i slutändan. Jag har vid ett flertal tillfälle sätt riktigt välstammade hopphästar men som inte lämpat sig för hoppningen utan istället mer för dressyren.

Håller ni med, eller vad tycker ni?

Tömkörning

Valde att tömköra Checken på förmiddagen istället, det gick faktiskt mycket bättre än väntat. Han jobbade på bra i både höger och vänster varv, blev något springig ibland men annars vänta ha väldigt fint på steget särskilt i traven. Tyckte att det kunde vara bra för honom och jobba lite utan ryttare på ryggen, både för att hitta sin egen balans men också för att slippa störande mig som hoppar upp och ner i sadeln, nej men jag tror att det är väldigt bra för hästarna att ibland få jobba utan sadel och ryttare på ryggen.

Kram Susanne


Planer för dagen

Dagens planer ser väl ut så att snart ska jag gå ut och släppa ut hästarna, mocka städa i stallet mm. Till kvällen tänkte jag ta och Tömköra Checken, tror aldrig jag har gjort det på just honom, men det går säkert bra, Sedan hade jag faktiskt tänkt och njuta lite av dagens underbara väder:)Kram Susanne

Rolf-Göran Bengtsson vann igen

Rolf-Göran Bengtsson var den ända ryttaren som satte nollan i både första och andra omgången och vann därmed global champion tour grand-prix med Casall la silla. Vilket fantastiskt ekipage.


Bild från roffes vinst i global champions tour i tyskland

Kram Susanne

MIssa inte

Rolf-Göran Bengtsson och casall la silla startar idag i Global Champions Tour of Monaco, det är två stycken rundor som går över hinder på 160, missa inte det, klassen startar klockan 18.00. Gratis webb-tv HÄR.

Dem 18 bästa ekipagen går vidare till andra rundan som direktsänds 20.30 på Eurosport.Kram Susanne

Kloka ord stannar kvar i huvudet

Något jag aldrig kommer glömma är en av gångerna jag var och träna på Jumpclub när Lotta björe tog in alla i caféet. Hon berättade bland annat vad som var anledningen till hennes framgång. Hennes tips om att sätta upp mål för sin ridning göra som en tringel där du börjar nerifrån och jobbar dig uppåt och sätter upp mål för varje månad, men även ett långsiktigt mål. Du skulle även skriva ner tre positiva saker med din ridning sedan tre saker som du behövde förbättra.  En annan sak hon också berättade var när hon var yngre. Hon hade aldrig chansen att köpa en färdig grand prix häst det fanns bara inte, men genom tränare och hjälp jobbade hon sig uppåt.

Hon berätta även att vi måste våga låta andra rida våra hästar, anledningen till hon trodde att dem flesta inte vågade göra det var inte för att dem trodde att någon skulle förstöra dem utan snarare att någon skulle råka rida hästen bättre än en själv, men då ska man istället se det som en chans att hästen kan utvecklas, och inte bli arg för att hon/han rider hästen bättre. Detta var en av sakerna som hjälpte henne, hon såg chansen att hennes häst utvecklades när tränaren red den och att hon kunde se och lära. Undertiden som andra kollade ner på henne och undra varför hon inte själv klarade av att rida. 


Långsiktigt Mål:

            

Mina styrkor i ridningen är:                              Mina svagheter i ridningen är:

1.                                                                        1.

2.                                                                        2.

3.                                                                       3.Något jag också minns är gångerna jag var på brolöten med min ponny då Emelie Brolin också pratade om mål uppsättning, och hur hon tänkte. Att sätta upp smarta mål både långsiktiga och kortsiktiga. Men inte mål som t.ex. vinna en LA:P1 för att du kan vinna på både 60% och 75% då är det istället bättre att sätta upp som mål att rida en LA:P1 på 65% om detta nu är ditt mål.

Lite samma sak tycker jag gäller i hoppningen man ska inte sätta upp mål som vinna en Msvb för du kan ju både vinna på 8 fel i grunden och dubbel nolla. Då är det kanske bättre att istället sätta upp ett mål som att kvala msva eller nolla msvb. Men enligt mig är det också känslan som räknas otroligt mycket. Jag var med min kusin på meeting i varberg och hon satte en jättefin runda, nolla (tyckte jag och resten av oss alla som såg henne) och blev placerad, men känslan var inte bra, så hon var inte nöjd just pågrund av att känslan inte var bra. Nästa dag gick hon in men rev tyvärr, men känslan var super så hon var super nöjd ändå.

Men ett mål behöver ju inte heller vara inom tävlings fronten utan kan ju T.ex. vara något inom ridningen hemma att om en månad ska jag klara av att göra byten i vartannat. 


Hur tänker ni kring måluppsättning?

Kram Susanne


utsläpp

Jag ska alldeles strax gå ut och släppa ut hästarna, tror jag mockar när jag ändå går ut, för då har jag ju det gjort.

Underbar och älskad <3

Kram Susanne


Glen gordon

kolla in dessa fräcka schabrak från Glen gordon finns i både dressyr och allround modell, finns också en matchande huva att köpa till. Du hittar det hos cheval ridsport


Schabraket hittar du HÄR för 439:- Huvan hittar du HÄR för 179:- Kram Susanne 
 


Glad midsommar

Glad midsommar allesammans och hoppas ni får en underbar dag, vädret ser i alla fall riktigt lovande ut nämligen SOL, i alla fall hemma hos mig. Nu ska jag käka massa  jordgubbar, bara ett måste på midsommar:)Kram Susanne

Checkens stamtavla

Eftersom jag ändå fick en fråga om det och jag länge har funderat på och göra ett inlägg tänkte jag att jag ändå kunde ta upp detta i ett inlägg vad det är för stam på Checken.

Checken är en tysk import registrerad i whestfalen. Han är även bränmärkt med deras "symbol" eller vad man ska kalla det.
Hingstar på checkens faders sida:


Checkens Pappa Cordobes I han är efter den berömda hingsten Contender och precis som sin berömda fader en överlägsen vinnare med höga poäng i hoppningen 146.29. Men Cordobes samlade även ihop höga poäng i dressyren 133,03. Mer än 170 av Cordobes I avkommer tävlar på internationell nivå med vinster.

  


Checkens farfar är då den berömda hingsten Contender, han anses vara en av dem hingstar som allmänt betraktats som en av dem mest betydelse fulla hingstar inom Europas avel.  Han är född 1984 av stam 2472, han är en internationellt känd hingst och hans avkommor är mycket eftertraktade på auktion i både Holstein och Oldenburg.
Checkens farfars far är då calypso II han har varit en mycket viktigt hingst i både holsteiner och hannoveranare aveln. Calypso II har visat sig vara en väldigt bra nedärvare. Calypso II har själv gått svår hoppning han var en riktigt multitalang.


På checkens pappas sida finns det även fler fina hingstar som bland annat cor de la bryère som är hans farfars farfar sedan finns det även landgraf I, ladykiller XX, ramiro  på pappas sida.

hingstar på checkens möder sida:

Checkens morfar är även han en mycket känd hingst nämligen pilot som jag tror dem flesta känner till. Pilot har en förmåga att föra vidare en otrolig hoppkapacitet till sina avkommor. Pilot är en av dem hingstar som räknas som en av whestfalens viktigaste hingstar under det senaste år hundradet. Mer behöver jag nog inte säga..
Checken morfars far är då pilatus som även han är en känd hingst som lämnat avtryck i den holländska aveln, hans mest kända avkomma måste nog vara checkens morfar Pilot.

Andra hingstar på checkens mödern sida som också är värda att nämnas är bland annat Graphit, och perseus.

Kram Susanne


Nytt

Nya ridbyxor införskaffade, från Vava's Häst & Fritid.

Kram Susanne


ändrade min plan

Min plan var ju ett joggingpass på ridbanan, men eftersom jag kom på att det var ett tag sedan vi red ut bestämde jag mig för det istället. Det gick bra förutom när vi kom till grusvägen, det var väldigt stenigt och Checken verkade öma lite, inte så konstigt kanske, men ja kolla han extra noga när jag kom hem så att han verkligen inte var varm eller hade någon sten i kläm eller nått, nothing. När vi kommit hem fick han även lite massage och så lindade jag honom. Ska ut snart igen och nattfodra, men först ska jag ta mig en lite middag som jag inte hunnit med ännu.

Kram Susanne

Stallet

Nu ska jag bege mig till stallet och ta in hästarna, mocka, rida mm, ja det lär ta ett tag. Har fortfarande inte löst problemet med bilderna, går verkligen inte. Men jag får hoppas att detta fixar sig så fort som möjligt.

Kram Susanne


blogg.se

Tänkte bara höra lite om jag är den ända som har problem med blogg.se idag, bilder är omöjligt att lägga upp i inlägg arkivet ser jätte konstigt ut samma när man ska lädda upp bilder i arkivet även det är jätte kronligt.

Har ni också problem? eller är jag ensam om det?

kram Susanne

Japp nu är det bestämt

Det blir en tripp till falsterbo i år, jippi. Nu är det i alla fall bestämt trodde nästan inte att det skulle bli något. Men jag ska ner till min kusin i skåne och så ska vi gå på falsterbo 2 dagar, vill inte vara borta så länge från min älsklings häst, tror jag åker ner den 5 juli, så går vi på falsterbo 6 och 8 juli sen åker jag hem den 9, så jag hinner rida både den 5 och 9 juli. 

Ska bli riktigt roligt, har börjat fundera lite på vad som ska införskaffas på mässan och har kommit så långt att det ska vara välbehövliga saker, men självklart brukar det alltid bli lite mer. Japp nu är det bara flyget som ska bokas också.


Någon mer som ska till falsterbo i år? Vilka dagar i såna fall?

Kram Susanne

jag som trodde detta var över

Jag som trodde detta svenska tråkiga väder var över, men icke. Hästarna är i alla fall ute, blir nog ett ridpass till eftermiddagen då det ser ut att bli bättre väder, skulle gissa på att Checken kan vara ganska mör i kroppen sen igår, även om det oftast inte märks, men det blir nog ett joggingpass på ridbanan.Kram Susanne

lyckad träning avklarad

Träningen idag gick helt klart över förväntan, pågrund av den lösa skon har jag inte vågat rida. Så sista jag red ordentligt, var i lördags när jag träna för Hanna. Idag blev det mycket lydnad och styrke träning, Och checken jobbade på bra. Checken lyssnade riktigt bra både fram och tillbaka, han tog förhållningarna mellan hinder otroligt bra, känns som han blir lydigare och lydigare på hinder, så det är bara forsätta kämpa på. Tror både jag och Checken var kanska möra i kropparna efter träningen.

Något jag också lade märke till när vi hoppade studsen på båge var att det känns som att Checken har blivit mycket starkare, eller kanske inte mycket starkare men mycket mer jämt stark, sen orkar han mycket mer. Han har alltid haft aningens lättare och hoppa studsen i vänster men idag kändes det lika lätt i båda varv. Mina små hemma träningar med studs kanske börjar ge lite resultat.

Kram Susanne

snart bär det av, igen

Snart bär det av mot träningen för Hanna, ska va där halv åtta. Så mer uppdatering kommer i kväll när jag kommit hem.


Hoppning på schemat, jippi:)

Glöm inte och anmäl er till min utlottning av ett snyggt schabrak från protector, du finner inlägget till utlottningen HÄR. 

Kram Susanne

on our way home


i väntan

I väntan på att checken blir färdig skod.

Nästa, hovslagaren

Nu sitter jag i bilen påväg till mälarens hästklinik i sigtuna, Checken ska skos, sen när vi kommer hem ska han få gå en stund i hagen. Ikväll blir det träning för Hanna igen:)


Bild lånad från deras hemsida, kan ni gissa vad det är för häst på bilden? 
Checken såklart:)

Kram Susanne

bor man i sverige så gör man

Ja han precis ta in hästarna innan regnet fullkommligt öste ner. Inte nog med det det började åska, blixtra och dundra som bara den, fönsterutorna och kökslukorna vibrerade, usch usch usch. Ibland början man faktiskt undra om det verkligen är sommarlov? Det känns inte riktigt så. Vädret den senaste veckan har varit allt annat än roligt, men den härliga värmen åtekommer nog snart, får man hoppas i alla fall. 

Nog pratat om väder, ska snart bege mig ut i stallet igen och fixa min lilla älsklings häst, mocka, rida mm.


Snart är det väl så här fint väder igen, får man hoppas på.

Kram Susannne

Lila lila lila

En färg som verkar vara en av säsongens nya färkombinationer nu på bland annat schabrak och täcken är lila. En färg som inte riktigt faller mig i smaken, men det kan vara med tanke på att jag typ hade allt i lila när jag var liten, till och med tapeten i rummet var ljuslila. Sedan tror jag inte heller att Checken varken vill ha lila utrustning eller heller passar i det. Men snyggt kan det vara på vissa hästar!
Fleecetäcke Bicolor Eskadron

Polar Fleece Cooler Rugs Full Neck Orchid/RoyalKram Susanne

Bilder från igår!Kram Susanne

Barbacka

Ja dagens ridning blev barbacka. Det var första gången jag red barbacka på Checken och han skötte sig jättebra. Han hade något lös baksko så jag ville inte riskera att han slet av den men lite lätt barbacka ridning kan väl aldrig skada. Blev lite bilder också, men tyvärr dog kameran nu när jag ladda in. Så ska ladda den nu, så får ni se bilderna senare.


Hoppas den härliga varma sommaren snart återvänder, börjar tröttna på det dassiga vädret.

Kram Susanne

Nästa

Nu ska jag dra mig ut till stallet och rida Checken, mocka mm. Som tur är har det i alla fall slutat att regna. Men jag uppdaterar mer senare, ikväll. 

Kram Susanne

usch usch usch


Mysigt


Gissa vad min pålle gjorde direkt han kom ut i hagen?...Rulla sig såklart!

Kram Susanne

Snyggt

Dessa armband tycker jag är riktgt snygga, Dimacci Alba Luxury BraceletDetta skärp tycker jag dock är för mycket, Black Leather Hair Belt with horse shoe diamante crystalsDu hittar allt här.

hjälmar

Just nu går jag i hjälm tankarna, kanske ska jag skaffa en ny hjälm. Man brukar ju säga att efter man ramlat av på huvudet eller efter ca 3-5 år ska man införskaffa sig en ny hjälm för säkerhets skull. Just nu har jag en charles owen wellington, som jag älskar den är helt underbar, stilren och snygg, enligt mig! Men om man då ska skaffa en ny, har jag funderat jag på följande.

En likadan som jag har, chales owen wellington  

´
eller en samshield


eller Charles owen AYR8 

Charles Owen AYR8 Riding Helmet

 
 

 
 


Vad skulle ni valt?

Kram Susanne

Bad update

Har haft dålig uppdatering, jag vet, har mest blivit dagens ridpass, vilket är väldigt tråkigt att läsa för er, men det är mest för mig själv, lite som en dagbok där man kan kolla tillbaka. Men har haft gäster hela kvällen så jag har varit social och inte suttit vid datan, detta är då anledningen till att det inte blivit någon update. Det ska bli bättre, I promise! Men lite bloggtorka är det så har ni några ideer är dem starkt välkommna eller kanske lite frågor?Glöm inte att anmäla er till utlottningen av ett snyggt schabrak från protector i valfri färg och modell, du hittar den HÄR.

Kram Susanne

träning avklarad

Nu är jag hemma från träningen. Vet faktiskt inte vad jag ska säga om den. Han var spänd och höll på och fjanta sig otroligt mycket i början när vi skulle hoppa. Men på slutet fick vi ett mycket bättre flyt. Hoppa gör han som en gud men vårat problem ligger inte över hindrena eller efter utan innan. Men vi jobbar på ett, nobody is perfect. Det känns i alla fall otroligt skönt och ha kommit iväg och tränat lite.  

Kram Susanne


Dagens ridpass

Red som sagt på banan och det gick väldigt bra. Checken arbetade på fint, tog alla förhållningar och var lätt att reglera både fram och tillbaka, han blev dock stundtals något på i galoppen men det är bara detaljer, annars gick han väldigt bra, jobbade mycket med tempoväxlingar, ta tillbaka och korta, fram, ta tillbaka och korta, fram, en tempoväxling behöver ju inte alltid vara ett byte av gångart utan kan ju också bygga på växling av tempo i en gångart, men i alla fall han gick väldigt bra. Han kändes otroligt mjuk och fin på slutet.

Kram Susanne

Äntligen hemma

Har precis kommit hem från jobbet och ska ta mig något att äta. Senare ska jag ut och rida checken och på dagens schema står det Trim på ridbanan, nej men mycket lösgörande arbete och lydnad.

Kram Susanne

amazing horse

Ja han var helt fantastisk att rida idag, körde lite markarbete. red över lite bommar hoppa en linje med lite studs mm. Checken skötte sig exemplariskt, redan i framridningen från första början till slutet var han helt underbar, lyssnade super på mina hjälper både fram och tillbaka, kunde fått något snabbare reaktioner på galopp fattningarna från skritt men annars var allt bra. Allt kändes super bra, nu taggar vi in för Hanna träningen på lördag:)Kram Susanne

update

Tänkte bara uppdatera lite, kom hem för en stund sedan och ska precis bege mig ut i stallet för en ridtur på världens bästa.

Kram Susanne

Dagens ridpass

Red checken imorse han var lugn, något stel till en början men lossnade fint sen, galoppen idag funka riktigt bra, gjorde lite byten, verkligen lösgörande. Funka bra, han behöll en bra galopp hela tiden utan att rinna iväg, blir lätt så att han tar alla chanser han kan att öka lite, men ju mer man hittar på, så som volter, byten, tempoväxlingar ju mer fokus får han på mig och glömmer då sin lilla plan om att köra galoppökningar. Trava av honom i en låg form, så han fick sträka ut.

Kram Susanne

helt slut

Sitter i bilen på väg hem från sommarjobbet, jag är helt slut, gick upp halv fem och är på väg hem nu, när jag kommer hem sen ska jag äta och rida. Så det blir troligtvis mer update efter ridningen. Kram Susanne

Veckans planering

Så här ser veckans schema ut för mig och Checken och detta är med förutsättning att ingen oväntad överaskning dyker upp som T.ex. någon tappsko eller liknande, men det får vi hoppas att vi slipper.Kram Susanne

Vilodag

Checken får vila idag, imorgon blir det ett vanligt pass på ridbanan.

Kram Susanne


Vinn ett schabrak från protector

Nu drar jag igång med en utlottning, denna gång har du chansen att vinna ett schabrak från Protector i valfri färg och modell (endast strorlek full). Så passa på, vad har du att förlora. Tävlingen sponsras av Vava's Häst & Fritid.
Det är jätte enkelt att vara med!
Allt du behöver göra är att: 

1. Lägga upp bilden ovan, på din blogg /bilddagbok/facebook eller liknande och länka till det här inlägget.

2. Kommentera det här inlägget med ditt namn, mailadress samt länken vart du publicerat tävlingsbilden.

3. Ange också vilken modell samt färg du önskar.
(Allroundmodell= Färger, Grå, Marin, Brun, Vit)
(Dressyrmodell= Färger, Grå, Marin, Svart, Vit)

4. (valfri) Gå in på
www.vavas.se och leta upp en produkt som du skulle vilja vara med och tävla om i en framtida utlottning, länka till produkten i din kommentar.


Utlottningen avslutas den 17 juli, vinnaren presenteras här på bloggen och kontaktas via mail.

LYCKA TILL!
Gårdagens ridpass

Joggade som sagt Checken på ridbanan igår och han gick väldigt bra, gjorde en hel del övergångar som skritt-halt-skritt-halt och skritt-trav-skritt-trav-skritt osv. Så att han hela tiden hade fokuset på mig. Han jobbade på bra i en stadig fin form. Kram Susanne

Dagen

Ska ut och mocka och ta in hästarna nu, vädret idag har varit perfekt för att rida i men Checken fick gå ut i hagen istället, ska rida nu till kvällen tror det blir ett joggingpass på banan med stort fokus på lydnad.Prata även med Hanna idag, ska åka och träna för henne på lördag, äntligen :)

Kram Susanne

Dagens ridpass

Dagens ridpass gick faktiskt bra, han blev ganska taggad i början när jag red fram men det gick bra. Ställde upp en studs med trav bom framför första efter studsen ett galoppsprång fram till ett hinder som till en början bara var ett räcke men som jag sedan gjorde om till en oxer. Han hoppade genom allt väldigt fint, och fick otroligt fina språng på oxern.

Mamma tog några bilder när jag trava fram lite, sen tog batteriet tyvärr slut..


Kram Susanne

ut och hämta checken

Ska ut och hämta Checken i hagen nu. Sen när det blivit lite svalare ska jag ut och rida. Fundera på att köra lite studs...hmmm jag får se.

Kram Susanne

Alla har vi dåliga dagar ibland

Idag var inte Checkens dag, han har varit så fin sista tiden, men idag var han extremt jobbig och då skulle jag bara rida ut, men jag tror det var mycket pågrund av alla mygg dem verkade besvära hnom extremt. Aja behöver inte gå in så mycket på detalj men han var super fin i traven på hem vägen i alla fall.

Kram Susanne

Erbjudande

Cheval ridsport har just nu exrapris på den populära Joh whitaker ridbyxan

NU 499:- tidigare 749:- 
Du hittar dem HÄR.Dem har även rea på Dyon minichaps

NU 950:- tidigare 1750:-
Du hittar dem HÄR.

Minichaps Classic från Dyón


Cheval säljer även många andra fina produkter och olika märken som, scapa, equiline, kingsland, schockemöhle, prestige, eskadron, martha ridewear mm. Du hittar deras hemsida HÄR.

Kram Susanne


Idag

Släppte ut hästarna imorse. Var så otroligt trött så första dagen på lovet valde jag faktiskt att sova ut. Ikväll tänkte jag rida Checken, då det är lite svalare ute. Tänkte rida ut. Men nu ska jag försöka få tag på Hanna så jag kan boka träning.

Glöm inte och njuta av det underbara vädret!Kram Susanne

Skolavslutning

Ja då har man gått ut 9:an och slipper sin tråkiga skola, och får börja om på nytt igen efter Sommarlovet, kommer verkligen att bli skönt. Men nog om det, ska ut i stallet och mocka snart, får se vad jag hittar på med Checken idag. Det blir en överraskning för både er och mig.

Bild från skolavslutningen, på alla nior.


Dagens ridpass

Red Checken på ridbanan imorse tog några skutt på hindrena som stod framme och red över lite bommar. Han var riktigt lösgjord och fin HELA tiden, redan från start. Han lyssnade bra på mina hjälper både fram och tillbaka. Men det märktes verkligen att det var ett tag sedan han hoppade. Travade sedan av honom i en låg form, där han verkligen fick sträka ut och stretcha ryggen. Men jag är så stolt över min lilla häst, han var så fin!

Mamma var tyvärr inte hemma när jag red så det blev inga bilder, hon kom hem precis när jag var klar, synd!

Kram Susanne

Falsterbo

Usch vad jag är sugen på att åka till falsterbo i år, var där för första gången förra året och det var riktigt roligt, vill verkligen ditt igen. Vet inte riktigt om jag kommer ditt iår men jag hoppas på det.Är det några av er som ska ditt?

Kram Susanne

Vilodag

Idag får checken vila, hörde att jag börjar skolan 1 imorgon så då har jag gått om tid och rida på morgonen. Om jag har tur kanske jag kan fixa en privat fotograf (mamma) haha, men jag lovar inget, men jag hoppas på det bästa.

Ni får en bild som pappa tog igår innan jag red ut.Kram Susanne

VAAARMT

Varmt, varmt, varmt jag har varit på grönan hela dagen kom hem nu. Detta är då anledningen till den dåliga uppdateringen. Men ska käka nu sen lovar jag att det kommer upp något inlägg.

Kram Susanne

gårdagens ridpass

Gick bra red ut ner mot flygfältet, travade lite på grusvägen, han kändes fin. ändrade planerna lite kör markarbete antagligen idag eller imorgon :) Men nu måste jag sticka ska till grönan med skolan.

Kram Susanne

Håll ut

Nästa vecka händer det något spännande här på bloggen, men jag avslöjar inget än. Ni får helt enkelt hålla ut lite till :)


God natt


morgondagens schema

Imorgon är sista dagen på min långhelg, lite tråkigt men sen är det bara tis, ons, tors sedan är det LOV. Imorgon står det då markarbete på checkens schema. Sedan tänkte jag även försöka hinna tvätta klart alla smutsiga hästtäcken, vilket känns som ett ganska orimligt mål då det är en hel del täcken kvar, städa klart i sadelkammaren och om jag hinner sola då jag är blek som ett spöke.Kram Susanne

Dagens ridpass

Checken gick jättebra idag, han kändes mjuk och fin och lyssnade bra även tillbaka. jobbade honom i en relativt låg form för det mesta på fyrkanten, gjorde lite tempoväxlingar. Sedan skritta jag av honom bort till skogen och tillbaka. Världens bästa pålle <3

Som belöning släppte jag även ut honom i hagen bakom stallet.

Kram Susanne

Ut i stallet

Checken står just nu i sin box och jag ska när som helst ut och rida, idag blir det faktiskt ett pass på ridbanan. Men jag skriver mer senare, efter jag har ridit.


Kram Susanne

Det blev en tur ut

Ja en tur ner mot flyfältet bev det, och jag kunde inte hålla mig för en trav längs grusvägen, så det blev det också. Han var super mjuk, han fick gå i en låg och rund form, lyssnade super på förhållningarna, han var riktgit mysig idag.Kram Susanne

gissa hur duktig jag varit idag...

Jag har faktiskt tagit mig an och storstädat hästtransporten, vilket verkligen behövdes, tagit ur mattan, mellanvägen, helaköret alltså. Högtryckstvättat allt utom utsidan, skrubbat så nu är den super fin, eller ja mycket finare i alla fall. Det behövdes verkligen kan jag tala om, man skämdes ju nästan för att öppna baklucka och lasta ur hästen, så skitig va den. Men ja nu är det gjort :)

Checken ska få ett joggingpass på ridbanan till eftermiddagen eller så blir det en härlig skritt tur ner mot flygfältet, det få vi se. Ni får ha det bra så länge nu ska jag fortsätta och ut och tvätta Schabrak.

Kram Susanne

gillar du färger?

För dig som gillar färg, finns det många olika bett i härliga färger HÄR.
Kram Susanne


Dagens ritt

Red ut nu på eftermiddagen igen. Han kändes fin skritta, trava och galopperade lite. Han var lite stark i galoppen och lyssnade inte hundra på mig men traven var för det mesta avspänd och fin.

Kram Susanne

Tävling!Jag är med och tävlar om ett Schockemöhle schabraket hos Stockholms Jenna. Vill du också vara med och tävla hittar du tävlingen HÄR.

Kram Susanne


underbara väder


Kram Susanne

Jag är tillbaka

Jag tog en bloggpaus som verkligen behövdes. Dem sista vekorna i skolan har varit ett rent Helvete om man nu får säga så. Men nu är det lugnt som allt skolarbete är klart, Checken tappade ju såklart en sko och hovslagaren var det svårt att få tag på och boka en tid, så han vilade ett tag. Men vi fick tillslut på en sko förra veckan.

Men imorse tog jag mig en härlig ridtur ute, så Checken fick slippa den tråkiga ridbanan han var rent underbar skrittade och travade förstås bara men han kändes riktigt mjuk och fin.Kram Susanne

RSS 2.0