Snygga schabrak från EquilineJag tycker att equiline har riktigt snygga schabrak. Ett plus är att dem har riktigt bra kvalitet och passform. Jag är i alla fall nöjd med mina schabrak.Här är några snygga schabrak som jag skulle vilja ha i min Schabrak garderob. Schabraken nedan finns att köpa på ridsportsbutiken.net

kram Susanne

Bilder!

kram Susanne

Ponnyakuten

Nu är avsnitt 4 av ponnyakuten ute på svt play. Så vill du vara lika busig som jag och kolla en vecka i förväg så finns avsnittet att se här.
Ponnyakutens deltagare 2011

Foto: Johan HelmerFoto: Johan HelmerFoto: Johan HelmerFoto: Johan HelmerFoto: Annelie ElfsöFoto: Johan HelmerFoto: Johan HelmerFoto: Johan HelmerKram Susanne

Dagens ridpass

Idag blev det ridhuset. Det gick jättebra. Stadig, lugn och fin i traven. Super fin i galoppen, riktigt bra fattningar. Mjuk och följsam i traven.Lyssnade jättebra på mina hjälper idag. Min söta lilla pålle:)

Blev ingen klippning idag. Bestämde mig för att inte klippa honom alls. Han har redan börjat fälla lite så jag vågar inte klippa honom. Men det blev lite bilder från stallet efter ridpasset, kommer upp snart:)

Kram Susanne

Klippning

Imorgon funderade jag på att testa på att klippa checken.Han är inte så luddig men pälsen är väldigt tätt. Vi får se hur han reagerar på det. Om det nu blir av imorgon ska jag försöka ta lite FÖRE och EFTER bilder.Ååå vad jag längtar tills i sommaren, då man slipper alla tjocka täcken, dunjackor, frusna händer och bara kan gå runt i T-shirt :)

Kram Susanne

träning

Idag har jag varit och tränat. Det gick bra. Hoppade massa olika linjer, fick verkligen träna på vägar. Om hästen inte följde dig så visade det sig verkligen. Men checken lyssnade bra. Men han var ganska pigg idag. Han älskar verkligen och hoppa, han blir så glad. Traven i slutet var riktigt härlig.Checken hoppar ganska stort ibland och med väldigt mycket kraft, så man får klämma sig fast. Hanna sa en lite rolig sak till mig innan lektionen idag.

" Susanne idag lär du flyga, vi ska hoppa trippelbar, så du får se till och hålla i dig."

Sorry, för den hemskt dåliga uppdateringen. Det har varit mycket med skola, öppethus, sena kvällar och ridningen såklart.Det här med gymnasieval är riktigt jobbigt. Men det blir nog lite lugnare vecka nu. Jag hoppas på att kunna blogga mera.

Kram Susanne

Dimacci


Satt och kollade lite på olika Dimacci armband, och hittade dessa.  visst är dem snygga? Hittade också några snygga skärp från Dimacci. Sakerna finns att köpa på segcompany hemsida.
Kram susanne

Skola

Just nu sitter jag i skolan på historia lektion. Tråkigt tråkigt. Slutar 10 i fyra efter skolan ska jag på 2 stycken öppethus. Det andra börjar halv åtta så jag gissar att jag kommer komma hem väldigt sent. Idag blir en välförtjänt vilodag, han var SUPER fin igår, riktigt trevlig :)

Dagens kvällspass

Ikväll var jag uppe i ridhuset. Checken var super trevlig. Han gick jätte bra. Riktigt avslappnad och fin. Han lyssnade super hela tiden framåt, tillbaka och sidvärs förande hjälperna, super duktig. Det blev ett lyckat joggingpass. Han var avslappnad och fin och jobbade med hela kroppen.


Kram Susanne

Soft up free jump

Jag har funderat på ett par nya stigbyglar men jag har lite svårt med färger. Hade nästan helt bestämt mig att jag ville ha ett par JIN. Men det är ju inga säkerhets stigbyglar och jag har kommit på att det är nog bäst att jag köper det, känns tryggast. Tänkte höra om det är någon som har dem här Soft up stigbyglarna?

 Skriv gärna en rad om vad ni tycker om dem, samt vilken färg ni tycker är snyggast. Vet inte om jag ska köra lite fegt på svart brunt, funderade lite på brunt och vanilj också.Vad tycker ni?  


Kram Susanne


Träning

Idag var det träning för hanna i morse klockan 09.00. Checken var jätte duktig. Men han var pigg. hoppade serier, lite studs, avstånd. Det gick bra han kändes väldigt pigg men han hoppade riktigt fint. Hanna tyckte han såg jättefin ut i kroppen och att träningen går mycket bättre nu. Jätte roligt när det går lite framåt.Bjuder på en bild från dagens träning.

Kram Susanne

Ridpasset

Idag blev det ett pass uppe i ridhuset :) Det gick bra, super fin i vänster galoppen kunde samla riktigt fint och vara lätt i handen utan att han ran iväg. Höger gick också väldigt bra. Fick super fin trav på slutet väntade fint på steget lätt i hand och tog bra på förhållningarna, Han var avslappnad idag.

Kram Susanne  

Problem med tappskor

 ShoeSecure

Världsnyhet som bryter den onda cirkeln med återkommande tappskor - ShoeSecure skruvas fast på och täcker baksidan på framskorna och hindrar därmed att hästen trampar av dem med bakfötterna. Designad för användning när hästen är i hagen (tester vid ridning pågår). För användning tillsammans med konventionella hästskor som spikas på hoven, fungerar även med många typer av sjukbeslag, t ex heartbars - rådfråga din hovslagare.

  • Lätt att ta av och på.
  • Skyddar även mot trampskador på baksidan av hoven.
  • Stör inte hästens gångarter.
  • Mycket lång hållbarhet.

Storlek Small passar på hovar med diameter max 13 cm på bredaste punkten, Medium passar hovar som är större än 13 cm. ShoeSecure kan anpassas för att passa mindre (t ex ponnyhovar) och större hovar genom att borra ett hål (1 cm) i den inre bakkanten och slitsa upp ShoeSecure "framåt" så att det går att tänja ut den till en större hov. För att anpassa till mindre hov skär man bort en liten kil i slitsen så att ShoeSecure kan dras ihop lite.ShoeSecure

Shoesecure finns att köpa hos stock & sten, hästsport. Shoesecure finns i två stycken olika storlekar small och medium. Säljes parvis Pris: 490:- (broddar med följer)

Någon som har prövat dem här shoesecure?
Själv tycker jag att dem verkar ganska smarta, har dock själv aldrig prövat dem.


Kram Susanne


Dagen

Ja idag blev det vila för checken. Har varit ute och mockat, lindat samt bytt täcken och borstat lite. Har väldigt mycket plugg nu, jobbigt jobbigt. Ett gramatik test i engelska imorgon, inte roligt. Är det något jag är väldigt dålig på i engelska så är det verkligen gramatik.

Irriterad

Varför tycker folk att det är så roligt att förstöra för andra när dem rider? Jag förstår inte riktigt vitsen med det hela. Senast idag var det en idiot som skrämmde livet ur min häst. En tjej rider lektion för sin tränare, jag skrittar fram min häst. Den här knäppa människan på sin storhäst kör fullt ös i galopp runt ridhuset smakar och smakar allt vad hon kan, hon körde riktigt ponnyrace. Rider förbi mig som skrittar fram gång på gång och rider in i mig nästan varenda gång, jag höll mig så långt ifrån henne som jag kunde. När hon rider förbi mig sparkar hennes häst i vägen nästan varannan gång. Snacka om att min häst blir rädd, en stor häst som kommer dundrande i världens galopp med en ryttare som smackar och sparkar på sin häst, + att hästen sparkar. Finns det inge vätt i människor kan man inte ta det lite lugnt och respektera att det finns andra människor som kanske också vill rida. Ja var så himla nära på att bara skälla ut henne, men jag höll mig.

Det är samma sak på tävlingarna, på framridningar och framhoppningar. När jag tävlade min förra ponny tillexempel, undra hur många gånger folk verkligen ridit in i mig? MÅNGA! När man kommer och ska hoppa fram så när man precis hoppar av så höger dem hindret när jag är över, men HALLÅ vart tog respekten vägen jag hoppar och ni går fram och höjer. Eller när man kommer upp mott ett hinder och så är det någon som går och ställer sig framför hindret med sin häst. Men hallå vad tänker ni med? Jag blir så irriterad. Det finns så många knäppa saker på framridningar och framhoppningar så det är inte klokt. Jag kan sitta och skriva en bok om saker som bara jag har sett.

Jag är inte den personen som tar för mig jätte mycket när rider utan jag har väldigt stor respekt för andra ekipage, jag vill inte rida iväg eller förstöra något för jag vet hur irriterande det är. Jag kan förstå folk som kanske har heta hästar mm att när det är mycket hästar att dem blir lite tagade. Men när man ser på personen att den bara tänker på sig själv och inte tänker på att det finns andra som också rider. När någon skrittar fram ute på spåret så kommer någon annan i galopp då får man faktiskt flytta på sig och lämna företräde till den som galopperar. Reglerna i ridhus och på framridningar är så lätta och det är nästa samma överallt. Visst man kan råka rida framför någon men då kan man säga förlåt. Jag har råkat rida förbi folk och kanske korsatt deras väg eller nått men jag säger förlåt. Då känns det ändå som folk bryr sig och att det egentligen inte var meningen. 
Vad tycker ni, brukar ni råka ut för liknande saker? 
Jag vet inte jag kanske är lite fjantig?

Kram Susanne  

Dagens Ridpass

ÄNTLIGEN upp till ridhuset:) Dagens ridpass gick jättebra. Han var fin och avslappnad i skritten lite spänd ibland för att det var en galning till ryttare som red in i mig hela tiden även om jag skritta långt innan för spåret. Sen traven var super duper fin han var lugn, avslappnad och väntade jättebra på mina hjälper lyssnade super på förhållningarna. Jag är riktigt nöjd med honom idag. Tyvärr han jag inte galoppera då jag var lite sen upp till ridhuset och man får bara rida tills en viss tid. 

Kram Susanne

Snygga träns från

Snygga träns från hööks. I bland kan man hitta ganska snygga träns från hööks. Är det  någon som vet hur dem är i kvaliten? Har faktiskt inge träns därifrån själv.
Hur tycker ni deras träns är?


Kram Susanne

Animo

Jag Älskar animo tycker deras grejor är riktigt snygga. Titta dem här ridbyxorna hur snygga är inte dem? Fast jag tror man fastnar väldigt mycket för deras speciella smyckade fickor i alla fall jag. Men deras väldigt smarta ide om en mudd längst nere på ridbyxan tycker jag är väldigt bra, då slipper man allt skav från ridbyxorna. Har hört att dem ska vara riktigt sköna också. Den ända nackdelen med dem här ridbyxorna som jag hittar är att dem kostar väldigt mycket. Men ska man vara fin får plånboken lida pin. Men det blir en HISS från min sida.
Vad tycker ni om animo ridbyxorna?
Hiss
eller Diss?


Kram Susanne


Slask och snö

Nu ska jag snart gå ut i stallet igen och natta hästarna. Dagen ridpass blev på banan, det blev skritt igen ca 30 minuter, Längtar tills pappa kan skjutsa mig till ridhus igen. Han var riktigt mjuk och fin. Han jobbade på bra i skritten gjorde lite övergångar och flyttade honom. Min fina häst, är som en liten ängel ibland:)

Kram Susanne

Sämsta vädret

Varför ska det vara så tråkigt väder för. Längtar verkligen till sommaren nu. Nu har jag fått nog av snö, vinter och slask. Ja dagens ridning blev skritt på volten. Det hade töat så det var väldigt slaskigt på banan, Och plusgrader är det så checken fick lite snöstyltor. Men han kändes väldigt fin och mjuk.

Har precis kollat klart på solsidan och ska nu gå och ta en dusch. Sedan blir det ut och natta hästarna, och efter det sova.

Kram Susanne

Rea Ryttarstugan

Ryttarsrtugan har rea kolla in deras hemsida, Här är några saker.

Agnes black denim från Martha Ridewear 899:- (ord 1799:-)Glengordon Eclair ridsko brun 499:- (ord 899:-)
Kingsland Belmont 769:- (ord 1099:-)Kingsland Tundra 2939:- (ord 4199:-)Martha Ridewear Agnes 999:- (ord 1599:-)
Kram Susanne


Tips-bok

Ett av mina globen inköp 2010 var en bok, Skadefria hästen.

Det står om praktiska metoder som håller din häst i form.
Hur du upptäcker problem innan dem blir värre och hinner invärcka negativt på din häst.
boken innehåller T.ex. hur du identiferar problem, skoning(slitage), avvikande rörelsemönster.
Hur du undviker problem med munnen(tänder), hovar och hovställningar och sadel mm.

Även lite träning som lösgörande övningar. Uppvärmning till dig som ryttare. Ja det står en del intressanta saker. Vissa saker man kanske vet eller tror att man vet. En del saker som står i den tror jag att dem flesta inte tänker på T.ex. hur din häst better sig i stallet och hur du studerar din häst stillastående avvikande rörelsemönster.

Du får även lära dig palpering, massage samt streching steg för steg.
Bilder från träningen

Här är några bilder som pappa tog på träningen, Ursäkta kvaliten.
Bilderna är tagna i början av passet. Här ser ni kanske hinder höjden, visst höjde vi på slutet, men Som jag skrev i tidigare inlägg är det här en kanska jobbig övning som ger mjölksyra för hästarna. Och hindrena behöver inte alls vara höga. Hästarna lär få jobba på ordentligt ändå. 
 


Träning

Idag var det träning för hanna klockan 10. Det gick super bra. Han var avslappnad och fin i framridningen. Sen körde vi markarbete. övningen log som ett s. Som allt var bommar från början. Men i slutet blev några av bommarna små hinder, kolla skissen längre ner. Hindrerna var inte alls höga. Det behöver dem inte vara heller då den här övningen är väldigt jobbig för hästarna och ger mjölksyra. Man ska alltså inte hoppa den allt för många gånger.

Jag är riktigt nöjd med honom idag. Han var riktigt fin. Och efter den här övningen så blir hästarna väldigt lösgjorda. Han var JÄTTE fin när jag trava av honom. Han var riktigt trevlig idag. Man märker att han verkligen gillar att hoppa. Det behöver inte vara ett hinder för att han ska hoppa det räcker bara med att det ligger en bom så blir checken glad och hoppar över.   

Så här såg övningen ut. Ursäkta min Skiss men jag har inte mvg i bild som ni kanske märker.Bilder från träningen kommer :)


Kram Susanne


Lyckat Ridpass

Red i ridhuset uppe på Farmen nu på kvällen.Äntligen ridhus riktigt skönt att kunna rida lite ordentligt. Han var jättefin. Skritten traven var jättebra, Och även galoppen han var lugn och super fin. Jag är riktigt nöjd. Och jag fick en härlig travkänsla på slutet, han lyssna riktigt bra.

Kram Susanne


Benskydd

Här är lite olika benskydd som jag har kollat på. Alla är väldigt olika varandra.
Hade inte tänkt köpa ett par just nu. Men har börjat att fundera lite. Vad tycker ni?


CWD benskyddSnygga och stilrena läderskydd. Men jag är osäker på om jag vill ha läder svårare att göra rent. Man kan inte skölja av dem tycker jag, då förstör man dem.

Veredus carbon gel
Väldigt vanliga. Men väldigt stilrena och snygga. Praktiska.

Prestige t-techAnnorlunda design har inte sätt jätte många med dem här skydden på tävlingar som T.ex. veredus. 
praktiska.


Vilka skydd föredrar ni? Vad har ni för några skydd till era hästar? :)


Kram Susanne

Snygga ridkläder

Några som jag tycker har riktigt snygga ridkläder är Martha ridewear. Mycket stilrena och otroligt snygga. Så här står det om kläderna.
 "Martha Ridewear länkar samman trend och ridsport på ett helt nytt sätt. stilren ridjacka ska kunna kombineras med ett par ridbyxor i jeans som snarare för tankarna till rockklubbar och trändbutiker än till ridlektioner. Kläderna uttstrålar attityd, stil, kunskap. När man bär plaggen är det tydligt att av sändaren är Martha Ridewear då ridsport ställer höga kvalitetskrav. Fokus ligger på genomtänlt design och hög kvalitet"

Dem har verkligen lyckats. Att skapa något som inte kopierar alla andra ridmärken. Utan har hittat på något eget som jag gillar. Kläderna kostar en del men har hört flera som helt klart tycker dem är värda sina pengar.005Vad tycker ni?
Jag älskar deras kläder, och är helt kär i deras jeans ridbyxor :)

Kram Susanne

HISSAR

Tänkte tipsa om två jättebra läderprodukter.

fiebings saddle soapJättebra mjukgör, Gör rent och jättepraktisk, inge vatten. Jättebra att spruta lite på tränset efter ridning, och sen ta en svamp och sedan torka av.Skinn-fix läderbalsam
.

Jag Älskar det här Läderbalsamet. Det är jättebra lädret blir superfint. Och det kladdar inte. Jag köpte mitt i globen av dem som står och putsar skor. Men det finns att beställa HÄR.


HISS till dem här två läderprodukterna.

Kram Susanne


Anna Scarpati

Ett märke som jag tycker har riktigt snygga schabrak det är Anna scarpati. Du kan på Innriders hemsida designa dina schabrak, luvor,täcken grooming bagar, boxgardiner, bandageväskor mm Själv. Ta en titt på deras hemsida finns riktigt mycket snygga saker.
Här är några exempel :)Kram Susanne

Blev inte som jag tänkt

Ja dagens ridpass blev inte som planerat i ridhuset idag heller. Men det hade snöat lite på banan så underlaget var lite bättre. Och jag kunde faktiskt trava idag, fast bara på fyrkanten. Blev inte så mycket trav men det blev något. Gjorde en del övergångar. Trav skritt halt skritt trav skritt mm. Han var super duktig. Han lyssnade super bra på mig.

Kram Susanne

Just nu

Just nu är jag troligtvis i skolan och lagar mat på hemkunskapen. Men när jag kommer hem då blir det mer bloggning:) Undertiden jag är i skolan kan ni väl passa på att ställa lite frågor. vad ni vill veta mer om mig min häst. Eller mina tidigare hästar. Och kanske tipsa mig om vad jag ska skriva mer om:)

Dagen

Ja idag var då första dagen i skolan. Jag kom till skolan och trodde att jag skulle få en mjukstart och sluta en anning tidigare än vad vi brukar göra på tisdagar. Men icke slutade tio i fyra. Vilket betyder att jag kommer hem lite innan fem och då är det mörkt.

 Så när jag skulle ut och rida var det mörkt, men tur att man har belysning.Hårt var det såklart på ridbanan och till ridhuset kunde jag inte åka. Så det blev ett skrittpass idag. Vågar inte trava på volten och riskera att han vrikar sig eller trampar snett. Då tar jag det hellre på den säkra sidan och tar det lite lugnt. Men imorgon bär det av till ridhuset direkt när jag kommer hem från skolan:)

Kram Susanne

Fråga till er läsare?

Jag har funderat på att köpa ett myler bett. Men jag har lite svårt att hitta dem i rätt storlek, vill ha det här bettet.
Ett myler bett level 1 med krokar och en coppar grej i mitten. Ska ha storlek 11 eller 11,5. Någon som vet vart det finns att köpa? :)  Hittar bara i 5 inch = 12,5 ungefär.

Myler English Dee with Hooks

Stainless Steel 3 3/4" Dee with Hooks with Stainless Steel Comfort Snaffle with Copper Roller (MB 03, Level 1)

Kram Susanne

Bildbomb!

Här kommer lite bilder från 2010 i oktober :)


3 dagar senareKram Susanne


HISS eller DISS?Jag ger schockemöhle schabraken en HISS. Tycker deras schabrak är riktigt bra. Bra kvalite,bra pris, snyggt, bra passform. Jag har själv 2 stycken schockemöhle schabrak och jag tycker dem är super bra. Ligger stilla på hästen trycker inte på manken. snyggt och bra schabrak till ett vettigt pris. Själv har jag dem 2 shabraken längst ner, caffe latte och det vita med beige kant.

Vad tycker ni HISS eller DISS?

Kram susanne

Dagens ridning

Ja dagens ridning med checken blev skritt jobb hemma på volten. Det var lite isigt i mitten, så jag red mycket på fyrkanten. Skritta i kanske 40 minuter och jobbade honom han var jättefin:)

Kram Susanne Rea - Pioneer stövlar

Rytteriet har just nu rea, Halva priset på Pioneer läder ridstövlarna. Både med bling och utan.

Utan bling 1498:- (ord: 2995.-)

Storlekar som finns kvar just nu
Lång 38
Lång 39
Kort 42

Med bling 1798:- (ord: 3595:-)

Storlekar som finns kvar just nu
Lång 38
Lång 39


Kram Susanne


Dagens Ridpass, Markarbete

Idag var jag och tränade hoppning för hanna. Eller det blev en markarbets träning. Träna mycket på lydnad. Han var väldigt väldigt pigg. var ett tag sedan vi hoppade och ja det märktes verkligen. Jag får aldrig låta han springa iväg från mig utan han MÅSTE vänta. Nu ska vi träna magmusklerna så jag orkar sitta uppe för jäklar vilken kraft min lilla pålle trycker av med ibland.Jag flyger som en vante.  

Kram Susanne

Vilken hjälm?


Charles owen wellington classic


Charles owen ayr8


Samshield hjälm

GPA speed air


Just nu har jag en Charles owen wellington classic. Som jag gillar väldigt mycket då den är otroligt skön och stilren.


Vad tycker ni om dem här hjälmarna? Vad har ni för hjälm? Vilken hjälm tycker nu är snyggast? skönast? mest prisvärd?Kram Susanne


En till bloggtävling, Vinn en Fotobok!


Jag är med och tävlar om en fotobok från fotoklok.se. Boken har hela 96 sidor, självklart får man göra mindre sidor om man vill :) Fotobokens värde är hela 715 SEK. Så passa på nu och delta i denna super tävling!
HÄR kan du vara med och tävla:)

Kram Susanne"Roffe"Vår svenska ryttare Rolf-göran bengtsson har klättrat på världsrankingen till en fjärde plats.
Leder just nu gör den franska hoppryttaren kevin staut.

För dem övriga svenskarna ser det ut så här:
72 – Malin Baryard
102 – Henrik von Eckermann
144 – Helena Lundbäck
180 – Douglas Lindelöw
182 – Peder Fredricson
198 – Linda Heed och Daniel Zetterman

info från equipage


Kram Susanne

Ridpasset

Dagens ridpass med checken blev ute på ridbanan hemma. Blev endast skritt jobb idag. Gjorde lite övergångar, det gick bra.

Kram Susanne

Följ min blogg via bloglovin

Nu kan man följa min blogg via blogglovin:)
Tryck på ikonen nedanför eller den till vänster i menyn.
bloglovin

Kram Susanne

Missa inte

Som många nog vet ska hoppryttaren Helena Lundbäck vara med i let´s dance.
Första pogrammet är i kväll klockan 20.00 missa inte det. Nu när vi för första gången har en ryttare med så måste vi ju kolla. Helena går ut som näst sista paret.


Kram Susanne

En tävling tillJag är med och tävlar HÄR om en hemlig sak från Kingsland som är värd upp till 600:-
Var med och tävla du också:)
Och lycka till!

Kram Susanne

Dagens Ridpass

Idag åkte jag upp till farmen vid nio och red i ridhuset. Det gick bra gjorde mycket skritt jobb, åttvolter och serpentiner. När jag red i höger varv ställde jag han lite utåt ibland för att få in hans bog lite för att han skulle ta stödet bättre i höger tygeln. Travade inte så mycket men det kändes jätte bra, det lönar sig verkligen att jobba igenom han i skritten innan traven blir mycket bättre. Efter det skrittade jag igen och gjorde halter red fram igen halt. Är nöjd med dagens ridpass.


Kram susanne  

Kavajer

Har funderat på en ny kavaj men vet inte riktigt vilken jag vill ha. Har tittat på tre stycken kavajer.

En animo


En Jan van D


Eller en GPAMen jag kan inte bestämma mig. Har ni några fler förslag på snygga kavajer så säg gärna till:)

Vilken tycker ni är snyggast?Dagen

Idag har det inte hänt så mycket, checken har vilat. Jag har mockat som vanligt gick en tur med checken imorse innan jag släppte ut honom. Men ska nog ta en mysig kvälls promenad innan jag nattar honom också.
Kram Susanne


Om du har missat...

Om du har missat sändnigarna från världscup hoppningarna i London olympia och Mechelen, Belgien så går dem i repris på Eurosport idag. 

kl 20.55 Eurosport sänder repris från Världscup-hoppningen i London Olympia

kl 21.55 Eurosport sänder repris från Världscup-hoppningen i Mechelen, Belgien 

Kram Susanne


Blogg tips!

Tänkte tipsa om lite bloggar några som jag nyss börjat läsa och några som jag läst sedan tidigare :)


 

Jessica Anderssons blogg Klicka HÄR för att komma till bloggen.
Elina Mellberg och Victoria ryd har en blogg tillsammans klicka HÄR för att komma till bloggen.
Rosanna Zimdahls blogg Klicka HÄR för att komma till bloggen.
En bra utrustnings blogg Klicka HÄR för att komma till bloggen.


Om du vill läsa lite mer dressyrinriktade bloggar här är några tips :)Elinore Jonssons blogg Klicka HÄR för att komma till bloggen.
Ingrid och Linn Har en blogg Klicka HÄR för att komma till blogen.
Emelie Brolins blogg klicka HÄR för att komma till bloggen.Kram Susanne

Min hästs nattoutfit!

Tänkte berätta lite vad min häst har på sig på nätterna. Först har jag ett Back on track nättäcke, på det täcket har jag ett 300g stalltäcke. Och frambenen lindar jag med paddar från back on track och såklart ett par vanliga lindor. Och bakbenen så har jag ett par paddar från back on track med karborr knäppning.

Tycker att back on track har riktigt bra produkter och jag känner faktiskt skillnad på min häst. Har även blivt rekommenderad det av kiropraktorn. Vissa tycker att det är skit och att det inte har någon verkan på hästen och att det bara är snack. Men jag rekommenderar verkligen deras produkter. Dem har ju även till människor och hundar.Har ni några frågor eller undrar något, eller vill att jag ska skriva om något speciellt så går det jättebra att kommentera:)


Kram Susanne

Kiropraktor

Idag har Kiropraktorn vart här och kollat checken. Hon tyckte att han kändes mycket bättre än sist hon var hos oss. Nu ska jag göra mycket skritt jobb och bygga upp dem små musklerna. Ska ut och gå idag och imorgon. Sen jogga han på torsdag. Ska även ringa hanna idag och försöka boka in en hoppträning.

Brukar ni ha kiropraktor ute till era hästar?

Kram Susanne


Dagen

Idag har jag släppt ut hästarna och även mockat min box. Känns riktigt skönt när man gjort det på morgonen. För då har man hela dagen framför sig. Bara ridningen kvar, men det blir i ridhuset ikväll. Men nu måste jag skynda ska in till stan nu på dagen och träffa en kompis. Lite fika och en shopping tur blir det nog:)Kram Susanne


Ridpasset

Var uppe och red i rihuset på Farmen. Det gick bra försökte tänka på att ha han jämnt framme, så att han tog stödet på båda tyglarna lika mycket. Tyckte jag lyckades bra han var fin avslappnad och mjuk på slutet, och han lyssnade bra på förhållningarna. Ibland lyssnade han nästan för bra. Min fina häst :)

Kram Susanne

Stallet

Jag kom in från stallet för ett tag sedan har mockat boxarna och fyllt på vatten samt tagit in dem. Skulle gissa på att dem står och käkar på sitt mumsiga hö just nu om dem inte ätit upp förstås. Ska upp och rida på Farmen i ridhuset snart, får se vad jag gör. Kommer kanske upp ett inlägg sen ikväll när jag kommer hem.

Lite bilder från vår spanien resa förra året, man blir lite suktad att åka. Det är tufft att ha häst på vintern särskilt i -25 grader. Fast så kallt är det inte nu, tur det :) Men tänk och ha det här fina vädret året om vilken dröm.Fast vintern är fin på sitt sätt. Tror faktiskt hästarna gillar och pulsa runt i snön :) 


 


Kram Susanne


Var med och tävlaJag är med och tävlar om ett fint Equiline schabrak hos sjacobsson.blogg.se, var med och tävla HÄR.
Och Lycka till!

Kram Susanne

Hiss och Diss

Tänkte köra igång med lite hiss och diss vad sägs om det?Jag hissar HV polo tycker dem har riktigt snygga grejor. Och skulle inte tacka nej om någon fråga om jag skulle vilja ha något av det här. Så dagens hiss går till HV polo.


Måste dissa GPA hjälmen first lady tycker inte alls att det var snyggt men en hel skärm runt. Tycker att den gamla modellen av GPA var mycket snyggare. Så dagens diss får GPA first lady hjälmen.Saknar


Saknar min sötta ponny som vi sålde i slutet på augusti 2010.


Vinn ett träns från hööks!
Jag är med och tävlar om ett träns från hööks HÄR


Vinn ett John Whitaker schabrak!Lina har en bloggtävling på sin blogg och samarbetar med Ride With Style, på hennes blogg har du chansen att vinna ett john whitaker schabrak. Var med och tävla här.Tävling
Var med och tävla här


Veredus techno shield boots

För några veckor sedan kom mamma och pappa hem med dem här bootsen från veredus. Men jag har fortfarnade inte prövat och ridit med dem än. Har testat dem och dem verkar sitta jätte bra.

Är det någon av er som har prövat dem här bootsen, sitter dem bra, hur är kvaliten?Kram Susanne


Min Älskade häst
Dyon working collection


Dyon working collection träns.
Jag gillar det här tränset jätte mycket och har bestämt mig att nästa gång jag köper ett träns kommer det bli det här tränset från Dyon.

Hur tycker ni att Dyons träns är i Kvaliten?

Kram Susanne

Skulle inte tacka nej

Dem hära snygga chapsen finns att köpa hos toprider just nu är det REA 1290:-


Toprider säljer även Jan Van D kavajer och schabrak mm
Och jag fastnade för den här snygga kavajen, 5900:-
Men jag tycker dock att närmare sex tusen är lite mycket för en kavaj.
Kram Susanne


RSS 2.0