Freejump Förbygel


En brösta. Två elastiska rep. Två T-handtag. Free-Jump Collar hjälper ryttaren att utveckla en mjuk hand och bra balans. Den ser till att kontakten mellan ryttarens hand och hästens mun förblir mjuk genom hela språnget. Utmärkt till hästar som är svåra i munnen, som är heta och springer mot bettet. Många ryttare på toppnivå använder Free-Jump, bland andra Ludger Beerbaum. Free-Jump Collar behöver inget underhåll utan spolas bara av med vatten vid behov.


Free-Jump Carbon Collar Free-Jump Carbon Collar
Tycker den låter kanska intressant och funderar faktiskt på att beställa en.

Är det någon av er som har erfarenhet av den här förbygeln? ni kanske har en själv? skriv gärna både bra och dåliga saker om den i såna fall.


Ni kanske vet kanske vet någon bra sida där man kan beställa den? Har än sä länge bara hittat en, den HÄR.

Kram Susanne

 


Svensk seger i världscupen






Angelica Augustsson!

GÖTEBORG HORSE SHOW: 23 år gammal och debutant i världscupen gjorde Angelica Augustsson det ingen kunnat föreställa sig - hon slog flera av världens bästa ryttare och tog hem sin första världscupseger.



På det heta stoet Midtown du Tillard (f-00, e Cruising-Galoubet A) fick Angelica till en bra runda, men att den skulle räcka hela vägen till seger var inte klart - startfältet var fyllt med toppnamn. Men ingen kunde rå på den blonda flickan från Onsala.
- Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan inte prata, sa en gråtande Angelica vid prisutdelningen.

Det var en överväldigande seger för Angelica, som faktiskt vunnit i Scandinavium förr - det var inte många år sedan hon toppade Morgondagens Vinnare.
- Jag känner stor tacksamhet till alla som har stöttat mig, mina hästägare, min tränare, min familj och den fantastiska publiken här, sa Angelica till slut.

På frågan om hon någonsin kunnat drömma om att vinna en världscup var svaret klart.
- Absolut, men jag trodde att det skulle bli om tio år.
För vinsten fick Angelica 400 000 kronor, och den åtråvärda Rolexklockan som kommer med en världscupseger.

På presskonferensen berättade Angelica att det är andra gången hon rider det 11-åriga stoet mot klockan.
- Hon blir ganska stressad inne på banan, så jag vill inte pressa henne för mycket än utan bygga upp henne. Första gången jag red henne mot klockan var i Dortmund för ett par veckor sedan...då vann vi, berättar Angelica med ett stort leende.

Edwina Alexander, som gick ut sist i omhoppningen, slutade tvåa med Ciske van Overis, före Ludger Beerbaum/Gotha.
Det var helt klart ungdomarnas dag i Scandinavium - Douglas Lindelöw var näst bästa svensk på åttonde plats, efter att Talina fick ett nerslag i omhoppningen.
- I min första världscupstart hade vi tolv fel, så jag är väldigt nöjd nu. Jag hoppas vi får chansen fler gånger, sa Douglas lite försynt.

Peder Fredricson gick även han till omhoppning, men tappade helt distansen till en oxer och kraschade och gick omkull med H&M Arctic Aurora Borealis. Häst och ryttare rapporteras vara okej.
Artikel Ridsport LÄNK: HÄR



Jag tycker att det var en riktigt stark isatts av Angelica Augustsson som red sin första tävling i Scandinavium som senior, gick in och vann debuten i världscupen, snacka om att hon måste vara lycklig. Hon är bara 23 år också och det var inget lätta ekipage som hon slog. Inte bara det att hon vann dagens världscup hoppning utan hon kom också 2:a i gårdagens 155 hoppning.

Kram Susanne

Stallet

Har varit ute och städat sadelkammaren och mockat boxarna tagit in hästarna samt fodrat. Nu har jag precis kommit ut från duschen och ska ta mig någonting att äta sedan kolla på Ponnyakuten.


Även om dem för det mesta bara filmar kameler, träd och massa annat och man inte får se så mycket av hur dem löser sina problem, så är det ändå ett ganska trevligt program.

kram Susanne

Dagens Ridpass

Ja som jag sa innan så tog jag med bettet upp till ridhuset och testa och rida på det. Det verkade faktiskt som att checken gillade bettet riktigt bra, han tog ett bra stöd och tugga och löddra en hel del och verkade trivas riktigt bra med det, inte en tendens till obehag. Så det kanske kan vara ett bett för honom men jag ska testa att hoppträna på det på nästa träning för hanna så då får vi se hur det fungerar i hoppningen.

Ridpasset idag gick i alla fall riktigt bra checken var lugn och avslappnad, lyssnade super duper bra på förhållningarna inte alls springig. Galoppen var HELT undebar, så lugn och samlad= härlig känsla:) 



Kram Susanne  

Nästa Ridhuset

Snart ska jag upp till ridhuset eller om ungäfär en timme ska vi åka. Fundera på att ta med bettet jag fick låna igår och kanske testa det. Ja ja, jag får se. Men jag skriver mer om ridpasset senare.

Kram Susanne

Lyckad träning

Har varit och tränat hoppning för hanna idag igen. Det gick riktigt bra checken var lugn avspänd och super trevlig i början redan när jag red fram. Hoppningen gick också väldigt bra han hoppade som en gud. Sen efter hindrena kunde det gå lite fort men jag fick ganska snabbt tillbaka han i en lugnare galopp men han var otroligt pigg och tagga till ganska mycket mot hindrena. Jag är verkligen super duper nöjd med dagens ridpass, det är så roligt att checken är så positiv till hoppningen.

Fick även låna hem ett bett av en tjej som också var där, ett tredelat flippanbett fick jag låna. Hanna trodde att det kanske skulle kunna vara ett bett som passar checken.



Utformningen av bettet är liknande ett kimblewick/jaktkandar, Flippanbettet har ingen metallkindkedja utan istället en nylonrem (ungefär som en sporrem) vilket göra att det inte är lika skarpt. Mundelen är också mild, den är gjord av gummi och finns i flera olika utföranden. Bettet finns som tre- och tvådelat, samt olika raka varianter. Jag fick då låna hem ett tredelat.

Man kan som sagt själv ändra styrkan på bettet genom att välja vart man sätter tygeln och även hur hårt man spänner kindremmen påverkar hur skarpt hästen uppfattar det. Tror också som Hanna att det kan vara ett bett som skulle kunna passa på checken då den har en viss hävstångs effekt men ändå väldigt milt.

I affär kostar betten runt 2500-2600 så det var tur att jag kunde låna det. Det känns ganska onödigt att gå och köpa ett sånt dyrt bett och sen passar det inte. Har hört att många gillar dem här betten, då deras hästar verkar trivas med det väldigt bra.Hoppas att checken också trivs på det.


Bettet kallas för flippan bett då malin baryard Brukade änvända det bettet på flippan(se bilden).
Egentligen heter bettet F-bett och kommer från märket Nathe.


Kram Susanne

Fredag

Idag blev en välförtjänt vilodag för checken, men imorgon är det träning igen för hanna, super kul:)
Just nu pågår ju Göteborgs horse show som nog dem flesta vet om.Om man som mig inte är närvarande där iår och kan kolla på tävlingarna, kan man se tävlingarna via webb-tv HÄR och följa resultaten HÄR.

Bild
Roffe har en så länge tagit hem 2 segrar en tredje plats och en sjunde plats, starkt jobbat! Han rider otroligt bra, tänk om man kunde vara i närheten av så skicklig ryttare.

Kram Susanne

Gårdagens ridpass

Var uppe i ridhuset igår och joggade checken, han inte skriva när jag kom hem klockan tickade iväg. Men det gick väldigt bra han var väldigt lugn avslappnad och mjuk från början av passet. Gjorde mycket åttvolter serpentiner och lite skänkelvikningar, han lyssnade väldigt bra tog även förhållningarna helt okej genom hela passet. Duktig häst!



Jag vet att jag tjatar om att jag längtar till sommaren, men jag längtar verkligen......

Kram Susanne

Hemma från träningen

Ja nu är jag hemma från mitt livs kallaste träning, usch fy bubblan vad kallt det var. Ja dagens hoppträning gick helt okej faktiskt med en häst som var NÅGOT över pigg i början.Det var ganska många med på träningen så det var mycket hästar i ridhuset och otroligt kallt så förstår jag att han ville röra på sig. och att han blev lite stressad och hispig i början. Men han slappnade av lite efter vi kommit igång. 

Fick en super fin runda på slutet idag, det kändes riktigt bra, han lyssna fint på förhållningarna tillbaka sprang inte iväg mot hindret och hoppade super runda och fina språng, härlig känsla.Det andra gick också bra idag men det var nog det bästa, så det är skönt att man avslutar så bra.

Traven på slutet var också riktigt bra, lugn takt, fin rund form och väldigt avslappnad.

Har fortfarnade ingen kamera så jag kan inte få några nya bilder, tråkigt jag vet. Men jag vet inte riktigt hur jag ska fixa den, vet inte riktigt vad det är som är fel om det är kamerahuset eller objektivet, någonting är det. Men ska försöka fixa det så snabbt jag kan.



Ni får en gammal bild på min förra ponny istället. Saknar faktiskt att rida ponny lite ibland:)

Kram Susanne

Träning snart

Snart ska jag iväg och hoppträna ska bli super kul efter som att det inte blev någon träning i Lördags.Ska närsomhelst  gå ut och göra i ordning checken, Träningen börjar klockan sju:) Så Jag skriver antagligen mer ikväll när jag kommer hem.



Kram Susanne

Plugg

Idag blev det en vilodag för checken, själv har jag pluggat lite. Nu ska jag kolla på ponnyakuten(svt play). Men även om det blev en vilodag har jag såklart varit i stallet, har mockat fodrat bytt lite täcken mm.
Men nu ska jag forsätta kolla:)



Kram Susanne

Ridhuset

Ikväll har jag varit uppe i ridhuset och ridit. Det gick bra idag, red över lite bommar i traven. Han var avslappnad och mjuk. Ville gärna springa fort idag kändes det som, framåt och pigg. Men på slutet var han jätte fin vänta på steget rund och fin i formen. Galoppen kändes också bra och lugn. Är väldigt nöjd med dagens ridpass.


Kram Susanne

Träning - inställd

Egentligen skulle jag ha hopptränat i morse men när mamma väckte mig så stod termometern på -26,7 och då var det bara att ställa in träningen, är varken bra för checken eller mig att tränan när det är så kallt. tycker det är fel att rida när det är så kallt det är bara taskigt mot hästen och även mot dig själv att anstränga sig i sådan kyla.

Många säger att man kan rida när det är så kallt för att luften hinner värmas innan den når lungorna på hästen.Men när det är så kallt tycker jag inte man ska rida, särskilt inte träna. När det är så kallt ute så blir hela hästen kall och stel, musklerna är kalla och det är stor risk att hästen skadar sig sträcker sig eller nått sånt för att den inte är tillräckligt varm. Min köldgräns för att träna går runt -15 kan skritta ibland när det är kallare men jag brukar inte träna eller rida ett hårdare pass då.

Hur rider ni era hästar på vintrarna när det är kallt, har ni någon"köldgräns"?


Kram Susanne

Dagens Ridpass

Blev ett pass skritt på volten idag. Roligt det med rider inte i snön så ofta då det blivit väldigt mycket åkande till ridhus, men jag tror checken uppskattar att bli riden lite ute i snön också. Ja somsagt om skritten idag finns det inte så mycket mer att säga än att det gick bra och att han var avslappnad. Gjorde lite halter och lite skänkelvikningar.



Kolla bara denna gosiga mulen, man vill bara pussa på den, så söt:)

Kram Susanne

Hv polo spring/summer 2011







bilder och övrig kollektion finns på: http://www.hv-polo.com/

Tycker dem har lyckats med sin sommar kollektion även om den är ganska lik dem andra till häst. Men ryttar kläderna var riktigt snygga och stilrena.

Vad tycker ni?

Kram Susanne

Hemma

Kom hem strax före tre idag gick raka vägen ut i stallet och mockade 2 av boxarna samt gav hästarna lite hö.

Jag tänkte höra om ni har några tips om vad jag kan skriva om. Är det något speciellt ni vill veta? Säg gärna till i såna fall.



Kram Susanne

Tävling Horsewear underblanket

Jag är med och tävlar om ett horsewear underblanket täcke på brusellas blogg. Du får själv välja storlek(125-160) och om du vill ha med eller utan hals. Var med du också, länk till tävlingen finner du HÄR.


Kram Susanne

Alla hjärtans dag!



En liten alla hjärtans dag hälsning till allesammans och såklart till min älskade häst som betyder allt för mig.

Kram Susanne


Kallt,kallt,kallt

Ja idag kan jag ju inte påstå att det är varmt ute just nu ligger det runt -17 till -19. Så det blir ingen tur till ridhuset ikväll som egentligen var planerat. När det är så här kallt tycker inte jag att det är jätte lämpligt att rida varken för mig själv eller hästen. Men förhoppningsvis ska jag till ridhuset imorgon istället då det ser ut att bli en aning varmare runt-10, vilket jag egentligen inte kanske ska kalla varmt men jämför man det med -18 är det ganska varmt.



Hitta en bild på google, detta ser bara lite läskigt ut. Jag skulle verkligen inte vilja vara han som står på händerna med bena i luften, tänk om hästen smäller i med benen eller sparkar efter, inte roligt inte roligt:)

Kram Susanne

Pikeur spring/summer 2011

Här är ett smakprov på pikeurs spring/summer collection 2011.

  


 


   


 





 





Kram Susanne

Tävling- Boots från Catago



Ja är med och tävlar om ett par coola boots från catago på Emelies blogg var med du också, tävlingen hittar du HÄR. Boots kan man ju aldrig få för många av.

Kram Susanne


Skritt på ridbanan

Ja idag blev det skrittjobb på ridbanan ute i snön. Inte så mycket att säga förutom att han kändes mjuk och att han var lugn.



Jag tycker det räcker med snö nu, visst vintern har sin tjusning den med, men nu längtar jag till SOMMAREN.

Kram Susanne

Vilket är snyggast?

Vilket av dem här två dyon tränsen tycker ni är snyggast? Slät nosgrimma eller inte? Jag vet inte riktigt på vissa hästar kan det vara jätte snyggt med slät och vissa passar inte alls i det. Vad tycker ni allmänt är snyggast? Jag tycker nog det är snyggast utan slät nosgrimma.



Kram Susanne

Jag ÄLSKAR min helt underbara häst!



”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”



Kram Susanne





Hoppträning

Imorse var jag och tränade hoppning för Hanna. Det gick jättebra. Checken hoppade jättefina språng och var faktiskt riktigt trevlig. Var nära att åka av en gång när han tryckte av som in i bomben på ett hinder och sen blev han glad efter hindret:) Men det gick riktigt bra är nöjd med passet idag det var super roligt. Så här såg dagens träning ut ungefär. 



Vi började med och hoppa fram på räcket med dem inramade bommarna hoppade det från båda hållen.Sedan hoppade vi från vänster varv på räcket med dem inramade bommar upp på den lilla studs serien med först två galoppbommar, sedan en oxer, räcke,räcke.

Efter det kom vi på räcket från kortsidan femgaloppsprång ner till serien. Sedan gjorde vi samma sak igen och la då till räcket på medelinjen med dem inramade bommarna.

Efter räcket vid kortsidan sedan studsen och efter det räcket på medelinjen så hoppade vi linjen på höger sidan en galoppbom sedan oxer, 3 galoppsprång fram till ett räcke.

Ungefär så såg övningen ut idag, tycker den funkade riktigt bra. Checken lyssnade bra och stak faktiskt inte iväg så mycket mellan och efter hindrena utan var fokuserad på jobbet och jobba fint mellan hindrena.

Kram Susanne


Snökaos

Ja idag blev det ingen skola pågrund av snökaoset, alla bussar var inställda ute på ekerö det går någon enstaka buss någon gång ibland, fast just utan för mitt hus har jag inte sätt en enda på hela dagen och alla bussar från bromma till min skola var inställda helt.

Idag blir en välförtjänt vilodag för checken. Tur att jag ridit hela veckan nu när det inte går att åka någonstans.
Min Kamera är sönder vet inte vad som har hänt, men det är därför det inte kommer några bilder. Ska prata med pappa ikväll och se om vi kan laga den.



Kram Susanne

Ridit

Nu är jag varit uppe i ridhuset och ridit. Det gick inte så jättebra idag, han tog inte mina förhållningar något som gjorde allting mycket svårare.Det kan inte alltid gå jättebra när man rider,det måste gå lite sämre ibland.Men checken var pigg och glad som vanligt.På slutet när jag travade så var han faktiskt fin, riktigt mjuk och kunde gå i en lugn takt och ta mina förhållningar. Jag kunde lätta tyglarna utan han sprang iväg.Så jag fick en dålig start men ett bra avslut, så det var ju bra:) Hästarna är intagna och dem står antagligen och smaskar på sitt hö,checkens box är mockad och nu är det dags för läxor.



Längtar något otroligt till sommaren, nästan all snö var borta och då trodde jag att våren var på väg, men icke idag har det snöat förfullt och gårdsplanen är nu HELT täckt med snö, igen.
Längtar, längtar, längtar........


Kram Susanne

Vinn ett Schockemöhle schabrak!

Jag är med i en utlottning hos showjumper.blogg.se om ett Schockemöhle schabrak i valfri färg och modell.
Tävlingen avslutas den 4/3-2011. Var med du också, tävlingen finns HÄR.

 

Kram Susanne

Ridhuset

Var i ridhuset igår igen:) Det blev ett joggingpass med lite bommar. Avslutade när han var riktigt mjuk, fin och följsam. Han var lite pigg idag men med mycket halvhalter så gick det bra.

Kram Susanne

Kingsland sommar kollektion 2011

Smakprov på kingsland sommar kollektion 2011, jag fastnade för ridbyxorna, dem stora mönstrena på fickorna verkar forsätta som en trend. Den första tröjan till vänster fastna jag också för. Vad tycker ni om kingsland sommar 2011?



Kram Susanne


Gårdagens Kvällspass

Ja igår var jag i ridhuset igen och red, kom in väldigt sent och jag han darför inte skriva något. Men checken var fin, hygligt avslappnad i början, jag tänkte mycket på att jag skulle ha han jämn i handen att han skulle ta stöd lika mycket. Gjorde lite fattningar från skritt, det gick väldigt bra. Red mycket åttvolter och serpenteiner i traven och avslutade i en låg och rund form när han behöll den takt jag tyckte vi skulle ha, han hade en tendens till att gärna rinna iväg när jag lättade lite, men påslutet löste det sig och han blev riktigt fin.



Kram Susanne

Dagens Ridpass

Ja nu har jag kommit hem från ridhuset. Det gick helt okej tycker jag, blev ett litet jogging pass med som mål att han skulle slappna av och komma upp med ryggen och gå i ett lagom tempo. Jag tycker vi lyckades uppnå det.Lite pigg i början med inte överdrivet. Jag är nöjd!

Kram Susanne

Hovslagaren

Är hemma från hovslagaren sen ca 1 timma tillbaka, det gick bra checken skötte sig exemplariskt.När vi kom hem fick han lite hö i boxen. Sen gick jag in och åt lunch, sedan ut i stallet igen för att släppa ut checken och mocka.Snart ska jag ut igen och ta in honom, ska upp till ridhuset och rida en sväng:)

 

Hörs senare Kram Susanne


Dagen

Ja det finns inte så mycket att berätta nu när jag inte kan rida pågrund av at han tappat en sko. Men imorgon ber det av till hovslagaren, ska vara där 09.00,Så det blir ingen sovmorgon för mig. Snart kommer 5 avsnittet av ponnyakuten upp på svtplay.Jippie!

 Har varit i stallet och mockat och bytt täcken, ja den dagliga göran, ska snart ut och bytta täcke igen och linda inför natten.



Kram Susanne

Checken

Ska ut och ge lite hö till checken nu, var ute innan vid lunch och mockade och lunchade. Sedan åkte jag till Hästhoven gör jag visste att hon hade lite Myler bett, och skulle kolla om dem kunde ta hem det som jag vill ha, men Helle(ägaren) var inte där idag så dem skulle be henne ringa.


Det här bettet vill jag ha i storlek 11-11.5. Väldigt svårt att hitta rätt storlek hittar endast 12.5(5inch). Men är det någon som vet var det finns att få tag på, så hojta gärna till:)

Kram Susanne 


Fina stall

Jan tops stall, riktigt Härligt, är helt förälskad i ridhus:) Skulle inte tacka nej till ett sånt Hemma. Ett riktigt drömställe.














Ja en annan person som också har ett helt otroligt fin anläggning tycker jag är dressyr ryttaren Jan Brink, Tulltorps Gård. Älskar att sitta och drömma mig bort på fina anläggningar:)

















Kram Susanne







Stallet

Idag har jag mockat till checken. Borstat, bytt täcke mm. Han har stott inne idag då jag inte tycker det är lämpligt och släppa ut en häst i dagen när han tappat en sko. Men på Måndag åker vi till hovslagaren i sigtuna så då får hans fötter nya små skor. Ska gå ut och pyssla lite till med honom innan jag nattar:)

Kram Susanne


Boots

Checkens nya fina boots som mamma kom hem med i veckan:) Dem är från schockemöhle och kommer bli checkens hagboots.



Orange är dem, coolt va?

Kram Susanne


TYPISKT!

Ja idag när jag tog in checken från hagen och skulle ge han eftermiddags hö. Vad tror ni inte har hänt då? Jo han har tappat en sko. Typiskt jag som hade bestämmt att jag skulle till ridhuset och på lördag hoppträna. Hade i förregår bokat tid för hovslagaren på Måndag, typiskt också:( Roligt när jag ska rida sen på Måndag, min häst kommer vara lagom pigg, eller inte? Nä men sånt händer finns inte så mycket att göra åt det, acceptera läget.




Kram Susanne

Ridhuset

Ja idag blev det ridhuset. Skritten kändes bra, traven helt ok i början jobbade mycket med att han inte skulle flytta ut med vänster bogen. För när han gör det går han in med bakdelen och släpper stödet lite i höger tygeln(innertygeln) och ser ut som en bannan. Ställde han mycket utåt flyttade han lite utfrån en åttvolt. Galoppen var helt underbar. Lugn och fin i formen. Kunde lätta i handen utan att han rann iväg. Traven efter var SUPER har nog aldrig känts så bra. Riktigt fin! Samma med skritten efter:)

Kram Susanne

Dagen

Idag blev det en vilodag för checken. Egentligen skulle jag åkt upp till ridhuset men så blev det inte, då pappa skulle jobba. Jag ska gå ut och gå lite med checken på banan innan jag nattar.Idag fick det bli en liten pluggdag för mig istället. Hur tråkigt som helst, skulle mycket hellre ridit, men plugg måste också göras. Nästa tisdag är det nationella i svenska också, och jag som verkligen suger i svenska. Förmodligen blir det ridhuset imorgon istället.


Världens sötasta och gulligaste häst, Älskar dig!

Kram Susanne


Tävla och vinn...



Jag är med i en tävling hos Jessica om att vinna en brun kingsland fleece. Var med du också, tävlingen hittar du HÄR.

Saras blogg kan du vara med och tävla om ett par boots från Professionl's Choice i valfri färg och storlek.Tävlingen avslutas 13 februari. Var med du också, tävlingen finns HÄR.
Tävlingen sponsras av Cheval Ridsport du hittar deras hemsida HÄR.

 

RSS 2.0