Nöjd ryttare

Red Checken på banan, testade det nya Myler bettet som jag köpte i globen. Han gick faktiskt riktigt bra på det, får testa det fler gånger så att det inte bara var en tillfällighet. Han jobbade på riktigt bra, var dunder fin i formen hela passet igenom, jobbade över några upphöjda bommar vilket även det gick super. Han kändes jämn och fin i handen, kunde önskat att han lyssnade något snabbare tillbaka. Galoppen kändes otroligt fin, ovanligt lugn, körde lite öppna längs långsidorna. Han löddra som aldrig för, var vita små fläckar lite här och där över hela ridbanan, haha!


Red med tygeln som vanligt mest för att känna vad Checken tyckte om den nya utformningen på bett, myler betten har ju inte riktigt samma verkan och utformning som ett vanligt bett. Plus att jag inte ville ha den lilla extra effekten, den kan vi spara till när vi behöver, mer i markarbete eller hoppningen.


Ruffe fick även han ett pass på Ridbanan
, även han gick riktigt bra idag, jobbar honom oftast med att hitta låg med rund form, justför att han ska komma upp med ryggen, när han kom var  han mest fläng riden och dragen i munnen, så huvudet var ganska högt ställt och ryggen utan muskler, Men han känns bättre för varje dag som går, roligt!

Körde ett ganska intesivt pass som inte var överdrivet långt gjord lite galoppslutor in mot mitten och längs långsidorna, han jobbade på bra, tänkte även mycket på att aldrig tappa aktiviteten i bakdelen och särskilt i övergångarna. Han har ganska lätt för att bli lite bekväm vilket man tydligt märker när man gör en tempoväxling för då kommer man ur rytmen, så gjorde en hel del tempoväxlingar för att dels se om han var med lydnadsmässigt men även för att kolla så att han behöll galoppen, för det är svårt att samla om man inte har något tryck i grejorna. Även Ruffe fick springa över lite upphöjda bommar vilket han gjorde extremt noggrant och försiktigt, duktigt!Kram Susanne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0