Snart är det äntligen lov, snart så....

Usch vad jag längtar, imorgon är min sista dag sen är det ett mycket efterlängtat LOOOV som väntar!!! Då kan jag få vila ut lite från skola och allt, och bara tillbringa all min tid i stallet, kommer ju få 3 hästar att skötta om och rida under lovet, då jag ska ta hand om ponnyn igen,då hennes lilla ägare ska bort. Men det ska bli otroligt skönt med ledighet nu, kommer i precis rätt tid, för just nu känner jag bara hur jobbigt allt är, alla prov mm, har verkligen tagit kål på mig... Aja nu lämnar vi det.

Igår var min och Checkens första träning för Hanna och det märks verkligen att vi är ringrostiga, men vi får kämpa på under vintern, dock så var det bara lite dressyrträning, men någonstans måste man börja igen. Ruffe fick ett kort pass på banan.Ikväll ska jag upp med båda pållarna till ridhuset, Ruffe ska ridas, har inte riktigt bestämt kanske kör lite markarbete/hoppning eller så blir det lite dressyr trim, det återstår att se. Checken ska jag i alla fall tömköra.

Sötisarna<3

Kram Susanne

Edwina Tops - Alexander


Jag ser det snöar jag ser det snöar....Ja snön har nu äntligen kommit till mig, bara ett problem, det är fortfarande inte minus, så under all denna härliga snö, gömmer sig äcklig lera, kan det inte bara frysa några få minus det räcker. Aja igår fyllde jag år, men det var inte bara jag som fick presenter utan även Ruffe, fick ett nytt halstäcke, 300g att ha i hagen, riktigt snyggt var det, få ta en bild på det senare.

Ska när som helst ut och släppa ut Checken & mathilda, dem andra ska hovslagaren komma till, så sen får jag underhålla mig med något roligt undertiden som jag väntar på dem, typ plugga till ekonomi provet imorgon(tråk...)

Kram Susanne

Dagens ridpass

Checken: Pappa var snäll och körde mig till ridhuset, gick helt okej, var ju ett tag sedan han gick riktigt ordentligt, så jag är nöjd! Han var riktigt lösgjord och fin på slutet.

Verkade i alla fall som att pappa tyckte det gick bra, skönt att höra, även om han inte rider själv, så har han alltid varit med mig på tävlingar, träningar & och han står alltid och lyssnar och tittar, och han kan faktiskt mer än vad man tror, och kan faktiskt vara till ganska stor hjälp ibland. Ibland blir man chockad hur mycket han kan, när han slänger ur sig någon smart kommentar, ett tecken på att man lär sig på att titta.

Ruffe: Gick väldigt hårt igår, och verakade lite mör på slutet, fast han var dunder fin. Så han fick ett skrittpass barbacka på banan, inte så stora krav, utan mest få skritta på ordentligt genom kroppen, flytta lite sidvärds åt båda hållen. 

Mathilda: Även denna lilla dam fick ett pass på banan, igår jobbade jag väldigt mycket med att få henne att slappna av, ta lika mycket stöd på båda tyglarna, och försöka få henne att hitta en rundare mer avslappnad form, samt att vänta lite på steget, väldigt basic alltså, men nog så jobbigt. Forstatte även på detta spår idag, kändes mycket bättre idag än igår. Får pusha på hennes ryttare lite, denna lilla ponny behöver lite mer arbete...

Dagens stallsysslor & Ridning är klara för dagen, bara lite smörjning kvar men det tar jag ikväll, samt fodringar & insläpp(men det räknas inte). Ska slänga i mig någon lunch nu sen, pallra mig ut och ta in Checken innan det blir mörkt.

Kram Susanne

påväg hem igen

Nu Sitter jag i bilen påväg hem igen, äntligen! Checken var en ängel som vanligt... Han fick i alla fall på sig ett par skor fram, får se hur många timmar dem sitter kvar, Hehe... I och med att checken fick skor idag så ändra jag planerna, så han får vila:)

kram Susanne

i bilen

Sitter just nu i bilen påväg till strömsholm, checken ska besöka hovslagaren. Vi ska precis åka av färjan, åkte hemifrån vid 05.30, tur att man har stallet hemma på gården, sparar lite tid. När jag kommer hem väntar tre små pållar på att få motioneras, förutom mina egna så ska jag rida lilla ponnyn i stallet.

Kram susanne

Boxskylt

Idag kom Ruffes boxskylt som mamma beställde, vi skulle beställt den i globen på samma ställe som sist, men vi glömde självklart bort att lämna in lappen. Det fick bli en likadan som jag Köpte till Checken förra året, snyggast när alla har likadana!

Så här blev det:Kram Susanne

(Går)dagens träning + dagens ridning

(gårdagens)Träning gick kanoners, Ruffe kändes super fin, hoppade upp sig fint, och det märks verkligen att han fått mer muskler, han orkar mycket mer, och allting har blivit så mycket lättare, han har ett ganska benigt utseende, men om man jämför med när han när han kom och nu är det stor skillnad, ibland är det bra att åka iväg och träffa folk som har set hästen med ett längre uppehåll imellan, dem ser skillnaden lättare, kan vara svårt att se själv ibland då man ser hästen varje dag, om man inte har tagit förre och efter bilder.

Hanna fråga om inte jag ville vara med på Maskeradhoppningen den 26 dec, ja varför inte, en rolig grej:) Men vad ska man klä ut sig till, jag som är så dålig på maskerad...Någon som har något bra förslag?

Sen behöver jag några fler till mitt lag än så länge är det bara jag, Karro(kiropraktorn) & troligtvis Ellen, med den lilla ponnyn i mitt stall, hoppas Hanna hittar någon som har lust att vara med!

Checken fick en tömkörnings pass på ridbanan, han var riktigt fin, gjorde lite skänkelvikning & öppna, samt en hel del övergångar.


Så här trött var jag igår, när jag satte mig ner och åt middag klockan 22.00, standard...

Dagens två ridpass: Checken fick en kort tur ut, tänkte rida ett lite hårdare pass imorgon, efter att vi varit på strömsholm.

Ruffe gick också en tur ut, han jobbade på så bra igår, trava lite på grusvägen, sen körde jag lite galopp på ängen, härligt härligt!

Tagelarmband

Vill ha, skulle så gärna vilja skicka iväg en beställning på ett eller två tagelarmband, men har så svårt att bestäma mig för en vilken model jag vill ha, men om jag inte hinner ångra mig innan så gillar jag nog mest armbandet med texten love, men sen har jag lite svårt att bestäma mig om jag ska göra ett med båda hästarnas tagel, eller två, ett med Checken och ett med Ruffes, hmm svårt...

Här kan ni beställa om ni också skulle vara intresserade.


Love- vilka fina pållar

Fick skjuts upp till ridhuset av pappa imorse, idag var det Checken som fick följa med. Jag säger bara vilken häst, han gick kanon bra, han var dunder fin från början till slut. Galoppen var underbar! Dem hade dressyrträning samtidigt så Checken passade på att visa sina dressyrkunskaper genom att lägga in en bytes serie i varje när vi galoppera längs långsidan(detta var inte meningen), men han gjorde det snyggt, han kanske också ville vara med...vem vet?! Det var väl ända gången som det inte riktigt blev som jag ville, men han var så fantastisk att rida idag så jag bara log.

Ruffe fick en tur ut i skogen & ut på grusvägarna, något som jag tror uppskattades skarpt! Han får sån energi när man är ute och rider i naturen så man får se till att ta vara på den, när jag rider ut ser jag alltid till att jobba hästarna och använda all den gratis energi & framåtbjudningen man får ute, man kan rida ett dressyrpass ut i naturen också, skänkelvkningar, öpnna, sluta, galoppombyten allt detta kan man göra ute också, på ruffe är allt mycket lättare att göra när man rider ut(oftast, om han inte blir för triggad) då det som oftast fattas på banan är lite mer energi. Jag är nog aldrig den som kör race(ponnytiden...) när jag rider ut, även om det kanske kan vara roligt ibland...Sen har jag nog aldrig haft en häst som tanken äns slagit mig, skulle liksom aldrig äns i min vildaste fantasi kunna tänka tanken att göra det med Checken, det finns bara inte.

Hoppas alla har haft en lika underbar dag som jag!?

Kram Susanne

ridhuset

Jag och Ellen skrittade upp till farmens ridhus och red idag, det var då Ruffe som fick följa med. Han kändes väldigt loss och fin från start, han har varit riktigt fin i markarbetet sista tiden och det går framåt hela tiden, får hoppas att det fortsätter i den här riktningen, för det gillar vi. Ställde upp två små hinder som vi hoppa runt lite på och kände att jag fick några sånna där fina språng som jag hade på träningen, härligt! Blev sedan en lååång skritt tur hem, efter en mindre lyckad morgon och ett mer än lyckat ridpass.


Checken står i boxen och väntar på sin tur, han ska få ett skrittpass på banan, lösgörande arbete, imorgon blir det hans tur att få komma till ridhuset, fast då tar vi transporten upp, skulle aldrig riskera att rida honom hela den vägen, för stor risk.Kram Susanne


Onsdagens hoppträning för hanna

Var iväg och hoppa ruffe för Hanna och vi fick hoppa en väldigt nyttig övning, i alla fall för ruffe som måste lära sig och vara lite mer frame. Jag var riktigt besviken på min egna ridning, då jag tyckte att jag inte alls red som jag skulle, men Ruffe hoppade bättre än någonsin, i klass med Checken, nästan...Haha. Nej men han hoppade med mycket mer luft i sprången, fick en fin språngkurva, han öppna fint i bak, kände verkligen att jag upptäckte något nytt, han kan faktiskt mer än vad man tror, nu vet jag i alla fall hur mycket jag kan kräva av honom. Hanna var väldigt nöjd med honom, och tyckte han hoppade riktigt bra, bästa gången hittils. Han kanske behöver lite dålig ridning, kanske hoppar bättre då, haha.Kram Susanne

Tillbrigat en del av förmiddagen på hästryggen...underbart!!!

Båda pållarna fick varsitt tur ut, Checken är inte alls van att gå ut så han var riktigt överlycklig för sin korta skritt tur. Backen täckt med frost, solen lyser, glad häst, kan en måndags morgon när man desutom är ledig från skolan bli mer underbar än så?! nej skulle inte tro det.


När häst nr1 var klar var det dags för nr2-Ruffe. Även han fick en tur ut, red tillsammans med mamma så vi satsa på en långtur ner till grusvägarna riktigt härligt, även han var pigg och glad att få göra något annat än att gå på banan.


Kram Susanne


Skickligt...Kram Susanne

Nöjd ryttare

Red Checken på banan, testade det nya Myler bettet som jag köpte i globen. Han gick faktiskt riktigt bra på det, får testa det fler gånger så att det inte bara var en tillfällighet. Han jobbade på riktigt bra, var dunder fin i formen hela passet igenom, jobbade över några upphöjda bommar vilket även det gick super. Han kändes jämn och fin i handen, kunde önskat att han lyssnade något snabbare tillbaka. Galoppen kändes otroligt fin, ovanligt lugn, körde lite öppna längs långsidorna. Han löddra som aldrig för, var vita små fläckar lite här och där över hela ridbanan, haha!


Red med tygeln som vanligt mest för att känna vad Checken tyckte om den nya utformningen på bett, myler betten har ju inte riktigt samma verkan och utformning som ett vanligt bett. Plus att jag inte ville ha den lilla extra effekten, den kan vi spara till när vi behöver, mer i markarbete eller hoppningen.


Ruffe fick även han ett pass på Ridbanan
, även han gick riktigt bra idag, jobbar honom oftast med att hitta låg med rund form, justför att han ska komma upp med ryggen, när han kom var  han mest fläng riden och dragen i munnen, så huvudet var ganska högt ställt och ryggen utan muskler, Men han känns bättre för varje dag som går, roligt!

Körde ett ganska intesivt pass som inte var överdrivet långt gjord lite galoppslutor in mot mitten och längs långsidorna, han jobbade på bra, tänkte även mycket på att aldrig tappa aktiviteten i bakdelen och särskilt i övergångarna. Han har ganska lätt för att bli lite bekväm vilket man tydligt märker när man gör en tempoväxling för då kommer man ur rytmen, så gjorde en hel del tempoväxlingar för att dels se om han var med lydnadsmässigt men även för att kolla så att han behöll galoppen, för det är svårt att samla om man inte har något tryck i grejorna. Även Ruffe fick springa över lite upphöjda bommar vilket han gjorde extremt noggrant och försiktigt, duktigt!Kram Susanne


Bilder Globen del 2Foto:Susanne Larsson


RSS 2.0